Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 gru 2018, 12:03

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 lis 2012, 11:27 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2012, 20:21
Posty: 8
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Tłumacząc na polski.
Aby oglądać tuner TV w czasie jazdy:
1. Trzeba zamontować przełącznik na zielonych kablach od interfejsu.
2. W momencie ruszenia gdy Connect pokaże komunikat że zablokował wizje z tunera TV, włącznik trzeba "włączyć"
3. Jeśli chcemy zrezygnować z oglądania TV, przełącznik trzeba "wyłączyć", wtedy wszystko wraca do normalnej pracy tzn navi po naciśnięciu ekranu itd
4. Najważniejsze - jeśli ma być to oglądanie w czasie jazdy tzn TVFREE - trzeba zrobić upgrade oprogramowania interfejsu.


Na górę
PostDodany: 12 lis 2012, 12:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Jeśli chodzi o mnie -to podczas jazdy nie będę oglądał TV :)
i nie mam małych dzieci które chciałyby oglądać bajki w czasie podróży. Ci co je mają pewnie by chcieli.
Dodatkowy przycisk jest jakimś problemem (np.estetycznym) ale chyba do zaakceptowania jeśli nie da się inaczej.
Trzeba nas poinformować na co wpłynie jego włączenie. Tzn: czy wówczas connect będzie dalej zliczał przejechany dystans, średnie spalanie itp -czy przypadkiem nie będzie tak, że w czasie jak ten przełącznik będzie włączony connect będzie myślał że auto stoi, a więc nie będzie zliczał w/w danych. Taka sytuacja wg mnie byłaby nie do przyjęcia.
No i najważniejsze: jak w praktyce będzie wyglądało zrobienie upgrade oprogramowania interfejsu?


Na górę
PostDodany: 12 lis 2012, 12:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1088
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Hm, zamontowanie dodatkowego przycisku, tego właśnie chcieliśmy uniknąć montując tak zaawansowany system. Jak najmniej widocznej ingerencji w oryginalność Teresy. Ale jak to mówią: coś za coś. Skoro się inaczej nie da - trudno. Pozostaje jednak nadal kwestia upgrade systemu. Jaki pomysł na jego wykonanie? Czyżby czekał nas demontaż? Do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja. Panie Pawle, nie umniejszam zasług, ba! jestem wdzięczny za opracowanie projektu i wprowadzenie w życie, ale tak długo na to czekaliśmy, z takim utęsknieniem każdy z nas filował na kuriera z paczką, że teraz rozmontować to ... to jak grzeszyć w kościele z piękną niewiastą. Niby każdy by chciał, ale konfesjonał blisko!
Czekamy na propozycje: jak wpiąć się w kable i zamontować przełącznik i jak z upgrade.
Pozdrawiam
Jan

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
PostDodany: 12 lis 2012, 15:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1088
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Szanowni Koledzy
zwracam się do tych, którzy zamontowali już kamerkę - skąd podaliście sygnał "+" ,po włączeniu wstecznego, do kamerki? Przymierzam się do montażu kamery, początkowo chciałem pociągnąć sygnał od tylnych świateł (cofania), ale one są na klapie, zatem odpada. Jeśli macie jakieś gotowe rozwiązania - z chęcią przyjmę na klatę.
Jędrek wpadł na świetny pomysł - zamontowanie kamery na podczerwień z przodu, która uruchamiałaby się wraz z włączeniem świateł przeciwmgielnych. Pomysł super. Nie wiem tylko jak wykonalnością i kosztami. Ale to mi się podoba. Ba, jakby tak podpiąć obie kamery do tego samego wejścia, włączałyby się w zależności od biegu i włączonych przeciwmgielnych.

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
PostDodany: 12 lis 2012, 18:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2012, 20:21
Posty: 8
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Dodatkowa funkcja nie będzie wpływać na pracę Connecta, operować będzie tylko na sygnale video bezpośrednio na wejściu LCD (na taśmie).
Dwa zielone kabelki mają chyba wszyscy zainteresowani, są w wiązce zasilającej interfejs.
Zakup przełącznika - polecam przejrzeć ofertę www.tme.pl - jeśli ktoś sobie jakiś upatrzy - niech da mi znać.
Ponieważ przesyłanie interfejsów do mnie będzie bezsensowne, zrobimy to "wysyłkowo". W zależności od kolejności zgłoszeń wysyłam programator zainteresowanemu, na @ dostaje wsad i z pomocą opisu który tu stworze - sam programuje. Wystarczy dostać się tylko do czarnego 5-pin złącza na płytce interfejsu. Wymagania to komputer ze złączem USB, sterowniki do programatora też tu załączę. Po zaprogramowaniu użytkownik 1 wysyła np listem użytkownikowi nr 2 i gdy wszyscy sobie zaprogramują proszę o odesłanie programatora do mnie. Z gorącą prośbą aby programator do mnie wrócił :) i ochronę praw autorskich czyli wykorzystanie wsadu tylko do własnych celów.


Na górę
PostDodany: 10 mar 2013, 14:39 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1088
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Mam tu pytania dwa:
1) czy ktoś już korzystał z programatora - a jeśli tak, to może to opisać? - chodzi mi o zakres prac i ich zaawansowanie techniczne.
2) czy ktoś może dłubał lub wie, jaką rozdzielczość ma nasz monitor? Chciałbym zmienić rozdzielczość albo navi albo automapy bo obraz nie jest żyleta - w przenośnej larka mam obraz jak żyleta i to mnie wkurza, że tu jest a tam nie.

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl