Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 paź 2018, 14:07

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 paź 2012, 19:27 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2012, 20:21
Posty: 8
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Właśnie mnie oświeciło że jedyną rzeczą którą nie sprawdziliśmy z Argentą67 było czy działa odblokowanie wizji z wejścia 2.
Jakoś dobrze nam się robiło wszystko na postoju :roll:
W piątek siądę do tej poprawki i ustalimy potem szczegóły jak zainteresowanym zapodać nowe oprogramowanie z SP1.
Mam nadzieję że na SP1 się skończy :-P

Jedrek,
W instrukcji montażu jest inna informacja żeby- nie wypinać.
Gdzie to napisałem?


Na górę
PostDodany: 22 paź 2012, 19:41 
martos pisze:
Właśnie mnie oświeciło że jedyną rzeczą którą nie sprawdziliśmy z Argentą67 było czy działa odblokowanie wizji z wejścia 2.
Jakoś dobrze nam się robiło wszystko na postoju :roll:
Dobrze sie robiło ale nie było tunera TV i nie sprawdziliśmy : beczy : .


Na górę
   
PostDodany: 22 paź 2012, 20:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Panie Pawle, SZACUN wielki za wiedzę, umiejętności i za chęci stworzenia czegoś.
Ale ja dobrze czytam:
W instrukcji na pierwszej stronie jest napisane tłustym drukiem:
"Jesli użytkownik nie zdecyduje się na montaż tunera TV to w celu eliminacji komunikatu EOL error pomija czynności z punktów 3, 15,16,17,18,21"
A punkt 3 mówi: "Wypiąć całkowicie wtyk z tunera TV fabrycznego w bagażniku"

A więc wg instrukcji nie powinienem wypinać tunera oryginalnego skoro nie zamontowałem nowego.


Ostatnio zmieniony 22 paź 2012, 21:08 przez Jedrek, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 22 paź 2012, 20:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2012, 20:21
Posty: 8
Lokalizacja: Wypełnij to pole
To się zgadza, jeśli użytkownik nie decyduje się na montaż nowego tunera TV to może pozostawić fabryczny tuner i nie podłącza kabli CAN od interfejsu. Jak dobrze pamiętam to wtedy wejście video 2 jest nieaktywne, po naciśnięciu TV nie pojawia się sygnał z interfejsu tylko z fabrycznego TV.


Na górę
PostDodany: 22 paź 2012, 20:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Teraz to dla mnie stało się logiczne.
Zmyliły mnie słowa "montaz nowego tunera" a tak naprawdę chodzi o to czy ktoś chce mieć odblokowane wejście AV Nr 2 czy nie (do dowolnego urządzenia multimedialnego -tak jak w moim przypadku)

Zastanawiał się Pan nad spolszczeniem komunikacji głosowej w Thesis?
Jest to do wykonania?


Na górę
PostDodany: 23 paź 2012, 19:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Kilka fotek z mojego auta:

Miejsce zamontowania anteny GPS:
Obrazek
Miejsce zamontowania głośnika nawigacji:
Obrazek
Dowód na brak errorów po zamontowaniu interfejsu:
Obrazek
Film wyświetlany z wejścia AV Nr2:
Obrazek


Na górę
PostDodany: 24 paź 2012, 11:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 29 sie 2012, 15:17
Posty: 69
Witam

Ja także bym był chętny na takową nawigację, czyli zestaw podstawowy za 490 + 100 touch panel + 700 moduł GPS , można by było założyć nową listę chętnych i gdy się uzbiera te 10 osób zbierać zaliczki ... Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 24 paź 2012, 11:15 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8456
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
:link: ;)

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 07 lis 2012, 12:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Wielkie dzięki wszystkim którzy byli zaangażowani w projekt. Efekt jest warty wydanych pieniędzy.
Polecam pozostałym, bo naprawdę warto.

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 07 lis 2012, 15:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Kolejny mój pomysł dla tych którzy już zakupili interfejs.
Poszukuję czy jest w sprzedaży i gdzie można kupić urządzenie które by było podłączone kablami do wejścia Nr 3 (czyli tego dedykowanego dla tunera TV) a komunikowało by się z dowolnym urządzeniem (np smartfon lub podobne) poprzez bluetooth lub wifi.
chciałbym uzyskać możliwość bezprzewodowej transmisji obrazu i dźwięku ze smartfona wprost na ekran naszego samochodu.
Jeśli ktoś spotkał się z takim transmiterem, przekaźnikiem -lub jakby go nie nazwać -niech się pochwali na forum


Na górę
PostDodany: 07 lis 2012, 15:35 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Jędrek, myślę że można by pójść w kierunku Raspberry Pi. Jeżeli Martos by chciał popracować nad zaimplementowaniem (i tak) nabędę do testów. 8-O

Prawie pecet za mniej niż dwieście złotych
przykładowa specyfikacja:

System-on-Chip Broadcom BCM2835 (CPU, GPU, DSP i SDRAM)
Procesor ARM1176JZF-S, 700 MHz
GPU Broadcom VideoCover IV, 250 MHz, OpenGL ES 2.0, OpenVG, sprzętowe dekodowanie wideo 1080p30 40 Mb/s H.264 (również kodowanie), MPEG-1/2/4, VC1, AVS, MJPG
Pamięć (SDRAM) 512 MB, 400 MHz (współdzielona przez CPU i GPU)
Porty USB 2.0 2 (dzięki zintegrowanemu koncentratorowi USB)
Wyjście wideo composite RCA (PAL i NTSC), HDMI 1.3a, panele LCD przez złącze DSI, 14 rozdzielczości HDMI, od 640 × 350 do 1920 × 1200, plus rozdzielczości standardów PAL i NTSC (tylko jedno wyjście może być aktywne)
Wyjście audio 3,5 mm typu jack, HDMI ? bitstreaming AC3 i DTS
Pamięć masowa gniazdo kart SD/MMC/SDIO, obsługa kart SD/SDHC o pojemności do 32 GB
Sieć 10/100 Mb/s (RJ45)
Peryferia niskiego poziomu 8 × GPIO, UART, I2C, I2S, SPI, UART, +3,3 V, +5 V
Zasilanie 5 V przez mikro-USB lub piny GPIO
Wymiary 85,60 mm × 53,98 mm
Waga 45 g

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 07 lis 2012, 18:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
to też pomysł do realizacji dla kogoś.
Nie znam tego urządzenia co opisujesz, ale piszesz ze ma wyjście composite NTSC i wyjście dźwięku stereo a więc się nadaje wprost -nie ma co przerabiać (jesli ma zasilanie 12V). Wpinasz w wejście Nr 3 i hula.
Ja jednak chciałbym żeby moje wejście Nr 3 było uniwersalne i dostępne bezprzewodowo dla różnych sprzętów za pośrednictwem bluetooth lub wifi. Chyba wszystkie telefony z androidem mają komunikację wifi-direct a wiec możliwość transmisji multimediów on-line z telefonu na inne urządzenie. Nowe telewizory (np Samsunga) mają już wifi direct wbudowane fabrycznie. A mnie interesuje po prostu taka maleńka przystawka do ukrycia pod deską auta. Chcę popatrzeć na film czy pokazać komuś fotki (na większym niż tel. ekranie) -włączam wejście nr 3 i już.
Transmiterów audio bluetooth jest dużo w sprzedaży i za niewielkie pieniądze, ale audio-video nie trafiłem jeszcze.
Wifi-direct to podobna komunikacja jak bluetooth. Nowszy wynalazek. Pozwala na połączenie dwóch urządzeń bez pośrednictwa routera czy innego urządzenia sieciowego.


Na górę
PostDodany: 08 lis 2012, 8:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 0:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Myślę o tym od czasu odpalenia interfejsu -ale jak zwykle bywa nie ma kiedy nad tym usiąść.
Wyświetlanie wpinamy i mamy od razu, problem może pojawić się gdyby chcieć wykorzystać zainstalowany touch jednocześnie obsługiwał dwa urządzenia (nav108 i Pi) bo bez sensu byłoby mieć myszkę i klawiaturę.
Wpadł mi w rękę kiedyś artykuł o tych Pi -można kupić z systemem operacyjnym na sd, i można również podłączać różne peryferia, więc wifi i bluetooth powinny być możliwe do obsłużenia. Jak już się tym pobawię to napiszę.

_________________
FFE (F**K Fuel Economy)
Thesis Emblema 3.0 V6
AR156SW TI -mała szara ropucha
Flavia Berlina 1,8
Honda CB750K
WSK Gnom


Na górę
PostDodany: 09 lis 2012, 12:31 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 wrz 2012, 20:21
Posty: 8
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Po przeanalizowaniu wszystkich sygnałów wychodzi że TVFREE można zrobić za pomocą jedynie dodatkowego przycisku.
Jak się pojawia komunikat "gdzie pędzisz" ;) wciśnięcie spowoduje hard wejście w tryb TV, czyli wymuszenie obrazu z wejścia 1, puszczenie - powrót do poprzedniego stanu. Będzie tak się działo w każdym trybie oprócz trybu kamery i nawigacji. Co o tym myślicie?


Na górę
PostDodany: 09 lis 2012, 14:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2007, 0:00
Posty: 99
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Jędrzejów
Panie Pawle -a jaśniej i więcej szczegółów?
Ja nic nie skumałem z tego pomysłu. : zawstydzony :
TVFREE czyli zdjęcie blokady związanej z prędkością?
Co ma do tego wejście Nr1 (to kamera cofania)
O jakim komunikacie Pan mówi "gdzie pędzisz" ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl