Lybra - problem z zamkiem i alarmem
Lybra - problem z zamkiem i alarmem
mam problem podczas zamykania auta mrugają kierunkowskazy oraz pipczy chyba ze 3 razy tak kiedyś pipczało jak któreś drzwi nie były zamknięte, auto zamyka się ale po jakimś czasie zaczyna wyć alarm i auto otwiera się nie wiem co jest gran- wszystko jest zamknięte.
a jeszcze auto muszę zamykać kluczykiem wtedy wszystko jest ok, jak zamknę pilotem to po minucie otwiera się i wyje alarm
a jeszcze auto muszę zamykać kluczykiem wtedy wszystko jest ok, jak zamknę pilotem to po minucie otwiera się i wyje alarm
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 13:05 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty i poprawiłem pisownie
Powód: połączyłem posty i poprawiłem pisownie
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Re: Lybra- problem z zamkiem i alarmem
Spróbuj jak jest jak zamkniesz od strony pasażera kluczem.Jeśli nie jest ok to masz do naprawy zamek kierowcy 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
ale od strony pasażera niema zamka na klucz w Lyberce
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
pablo31 pisze:ale od strony pasażera niema zamka na klucz w lyberce

A dzyndzel do zamykania od strony pasażera jest?Jeśli tak to nim spróbuj

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

- XTX
- Forumowicz/ka
- Imię: Darek
pablo31 pisze:ale od strony pasażera niema zamka na klucz w lyberce

Lybra 1,9 jtd <== moja pierwsza Lancia 

- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Przed liftingiem w 2001 roku zamki były po obu stronach. Potem już tylko w drzwiach kierowcy.
Ja mam Lybrę z 2000 (chyba z lipca) i nie ma w drzwiach pasażera zamka na klucz. Wymieniane drzwi? 

Może być tak ,że siłownik siada w drzwiach i nie moze domknąć ich i dlatego jest sygnał ,że drzwi są nie zamkniete .
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Bardzo możliwe, chociaż z tym całym wyposażeniem i wersjami Lybry - to nigdy końca nie dojdziemy chybalaly2000 pisze:Ja mam lybrę z 2000 (chyba z lipca) i nie ma w drzwiach pasażera zamka na klucz. Wymieniane drzwi?

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Grzegorz
Też miałem coś podobnego, ale w moim przypadku pomogło tak jak było już gdzieś kiedyś opisane czyli- siadamy do samochodu zamykamy ręcznie wszystkie drzwi od środka i otwieramy klamką wewnętrzną od strony kierowcy. Po tym zabiegu wszystko zaczęło normalnie działać. Jeszcze jedno zamki nie mogą być zamrożone bo wtedy nie wszystkie wodziki chodzą jak należy.
Lybra 1.9 JTD 115 SW 01"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 05" 150KM
Phedra 2.0 HDI 136KM 09"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 05" 150KM
Phedra 2.0 HDI 136KM 09"
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Re: Lybra - problem z zamkiem i alarmem
Opcja ja wyżej opisywaliście działała przez jakiś czas, wyciągnąłem bezpiecznik od alarmu i na razie mam spokój, tylko jest brak alarmu ale centralny dział ok.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 13:08 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Pisownia ! - poprawiłem
Powód: Pisownia ! - poprawiłem