Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 maja 2019, 15:26

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 15 maja 2019, 6:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 maja 2019, 19:14
Posty: 4
Imię: Krzysztof
Dzień dobry, tak jak w temacie od kilku dni w mojej Lanci pojawia się komunikat check engine control system fault , dzieje się to podczas jazdy najczęściej po jakimś czasie znika. najdziwniejsze jest to że kontrolka miga dając sygnał dźwiękowy nie zostawia żadnego śladu na desce na przykład w postaci zapalonej kontrolki check engine. Schemat powtarza się średnio co kilka kilometrów, w mojej wersji jest dwulitrowy silnik turbo wraz z gazem. Czy ktoś z was miał podobny problem? [


Na górę
PostDodany: 15 maja 2019, 7:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1965
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Przy około 2 .500obr. jest zła mieszanka. Podepnij mesa wejdź w silnik i odczytaj błędy. Przy tym miganiu jest błąd wypadanie zapłonu cylinder 5 oraz usterka zapłonu ogólny. Także na zimnym silniku wykasuj błędy. Potem zakładka regulacje i usuń parametry wyuczone. Potem odpal i bez dotykania gazu daj się jej nagrzać na benzynie . Pojeździj trochę omijając 2.500obr. jakiś czas musisz jeździć na wyższych obrotach. Jeśli na gazie też robi cyrki to jedź do kogoś kto ma sondę afr i ustawi poprawnie LPG. Ten silnik oraz jego sondy są bardzo czułe na skład mieszanki. Nawet przy wymianie Aku trzeba robić tak jak wyżej . Mniemam że masz Lancie Thesis 2.0t, ja przrabial to u siebie ostatnio.Edytuj temat i napisz o jakie auto chodzi.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 15 maja 2019, 19:15 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 02 maja 2019, 19:14
Posty: 4
Imię: Krzysztof
Dziękuję, pojawiło się to po odpięciu akumulatora, co ciekawe rzeczywiście na wysokich obrotach sygnał się nie pojawia. Wyłączę na jakiś czas gaz i pojadę go ustawić. Dziękuję za informacje, dam znać co wyszło po podpięciu komputera. Dziękuję za informację.


Na górę
PostDodany: 15 maja 2019, 21:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 1965
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Jak pisałem zrób na zimnym silniku reset. Czyli w usuń parametry wyuczone. Inaczej będzie dalej zonk. A ten układ dwóch sond lambda jest upierdliwy . I jeśli coś nie zagra to tak się robi. Odepnij Aku na godzinę potem odpal i niech zagrzeje się do włączenia wentylatorów. I polataj tak trochę na samej benzynie. Daj też trochę w palnik. Niech ułoży afr sobie dobrze.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl