Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 wrz 2019, 18:49

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 15 mar 2016, 9:30 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
I nic tu więcj nie usłyszysz. Działaj.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 9:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Był pod kompem w serwisie. Nie ma błędów - w tym sęk.


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 11:09 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
w jakim serwisie?


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 11:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Fiat-a. Lancii nie ma w pobliżu


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 11:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
body czytali ? czy tylko ecu ?
jeśli rzeczywiste nie ma błędów w body BCM, to uwalony zegar, ale musi być tak uwalony że can działa i komunikuje się z bodym.


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 12:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Misisz się podpiąć i jeszcze raz, to sprawdzić. To co w ASO to zapomnij. Jedź do jakiegoś dobrego zakładu w okolicy i zapytaj czy mają komputer który ogarnie Thesis. Tylko nie do jakiegoś mechanika przykrytego papą. Jakiś wiekszy zakład, którego stać na diagnostykę.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 14:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Ha, a patrzyliście skąd jestem?
Najbliższy to Białystok - 140km. Jak nie poradzą sobie bedę zmuszony jechać :)


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 15:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
No to kup kabel od viakena !
program masz free, laptopa pewnie też masz, i sam się podepniesz i odczytasz.
Na pierwszy rzut może być dowolny kkl, nawet z VW, a program jak pisałem free na necie jest.
Odpowiesz na pytanie co ECU wystawił lub nie.


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 15:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
No to mądra podpowiedź. Nawet chyba mam taki kabelek (kupiłem razem z Teresą 8lat temu) :)
Podpowiedz jeszcze jaki program bo się nie interesowałem tematem podpinania.
Dzięki za odzew.


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 15:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
http://www.multiecuscan.net/

8 lat już tym "kiblem" jeździsz ?
A u psychiatry byłeś ? ;)
Na poważnie, ja 8 lat nie wytrzymam, zawiodło mnie troszkę to auta, szczególnie zawias na "naszych drogach"
Lybrę się lepiej prowadziło i siedzenia były bardziej komfortowe+większy prześwit. Na tym kończę narzekanie, reszta już na +

Dobra podepnij się odczytaj silnik ECU i daj tu fotkę, loga PRTSCR.


Na górę
PostDodany: 15 mar 2016, 15:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Dzięki bronx.
Ściagnałem, uruchomiłem na sucho. To się łaczy po COMie?
Ja chyba mam na USB ten kabelek (sprawdzę).


Na górę
PostDodany: 17 mar 2016, 15:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Aż nie chce się wierzyć!
Wszystko działa jak należy...
Przyczyna: Nie czytanie instrukcji!
Postanowienie: BĘDĘ CZYTAŁ INSTRUKCJE, BĘDĘ CZYTAŁ INSTRUKCJE, BĘDĘ CZYTAŁ INSTRUKCJE, BĘDĘ CZYTAŁ INSTRUKCJE!!!
Jak wół stoi w sekcji bezpieczników (w desce): BEZPIECZNIK NR 16 - zegary.
A ja *** szukałem Bóg wie gdzie.
Powtórzę dla potomnych: najpierw sprawdźcie bezpieczniki (o dziwo nie był nawet przepalony).
Znowu moja Tereska jest piękna... i tak od 8 lat.


Na górę
PostDodany: 17 mar 2016, 16:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 25 sty 2008, 0:00
Posty: 2641
Imię: Artur
Lokalizacja: Wałcz / Dobino / ZWA
Thesis zawsze jest piękna ;)
Cieszymy się z Tobą, że wszystko już ok : ok2 :

_________________
JEST:
2x Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG

BYŁO:
Kilka ;) x Lancia Thesis 2.0T
Lancia Thesis 3.0V6
2x Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 17 mar 2016, 16:34 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2270
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Masz Thesisa od 8 lat i nigdy go nie podłączałeś pod kompa 8-O 8-O - rany ja w każdą trasę biorę lapka i Autocoma, ELM i KKL :-?

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [200KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 17 mar 2016, 17:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2008, 0:00
Posty: 93
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Suwałki
Jak to nigdy? Jak mam coś sprawdzić jadę do ASO i mi podpinają :).
Na początku oczywiście robiłem próby, ale jakoś mnie to nie "exaitowało".


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl