Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 paź 2018, 22:45

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 05 lis 2015, 20:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Witam. Otóż mam taki problem iż przy uruchomieniu silnika, zaciąganiu ręcznego i przy włączaniu podgrzewania lusterek i tylnej szyby (tyle póki co zauważyłem) słychać tak jakby zwarcie w głośnikach z tyłu (lecz pewności nie mam że to ten dźwięk). I pytanie moje czy ktoś miał kiedyś taki problem bo nic nie znalazłem podobnego na żadnym forum. Pytam bo nie chce niepotrzebnie rozbierać boczków żeby sprawdzić czy to jednak głośniki w drzwiach ale jeżeli będę zmuszony to to zrobię. I z tego co pamiętam gdy wyłączałem auto to tego nie było, po 2h jak wsiadałem do auta to się to pojawiło ( i dlatego też pytam bo ani muzyka głośno nie leciała ani w żadna dziurę nie wpadłem tak żeby kabelek się jakiś poluzował).


Dla niektórych może to być śmieszne ale pytam serio.
Za błędy interpunkcyjne przepraszam.


Ostatnio zmieniony 05 lis 2015, 22:58 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Tytułujemy zgodnie z zasadami - poprawiłem./stabraf/


Na górę
PostDodany: 05 lis 2015, 20:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Masz czujniki parkowania ?.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 05 lis 2015, 20:49 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Mam.


Na górę
PostDodany: 05 lis 2015, 20:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Miałem problem z trzeszczącym głośnikiem od czujników parkowania, ale przednim. Z tego co tu czytałem, to jest też z tyłu, ale gdzie???, to może ktoś podpowie. Sprawdź, odłącz i zobaczysz. Może to, to.

Mój przedni, trzeszczał chwilę po przekręceniu zapłonu. Wysłuchałem go i odłączyłem. Mam teraz spokój.

Fotka z lokalizacją głośnika z przodu.
Załącznik:
Drawing_154805.jpg
Drawing_154805.jpg [ 45.56 KiB | Przejrzano 3827 razy ]
Tak wygląda przedni.
Załącznik:
Drawing_150005.jpg
Drawing_150005.jpg [ 38.34 KiB | Przejrzano 3823 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 05 lis 2015, 23:02 
Online
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 25 sty 2008, 0:00
Posty: 2608
Imię: Artur
Lokalizacja: Wałcz / Dobino / ZWA
Ten z tyłu jest pod półką z głośnikami, gdzieś czytałem, że nie ma do niego dostępu by go wymontować, pozostaje odcięcie i wstawienie drugiego nowego.
On jest po lewej stronie (strona kierowcy).

_________________
JEST
Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG


Na górę
PostDodany: 06 lis 2015, 17:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
No jest. Wchodzimy do bagażnika i od spodu mamy. Z tego co widzę, to raczej śrubki od góry.
Załącznik:
Drawing_151606.jpg
Drawing_151606.jpg [ 36.17 KiB | Przejrzano 3758 razy ]
Załącznik:
Drawing_151706.jpg
Drawing_151706.jpg [ 34.01 KiB | Przejrzano 3758 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 06 lis 2015, 17:30 
Online
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 25 sty 2008, 0:00
Posty: 2608
Imię: Artur
Lokalizacja: Wałcz / Dobino / ZWA
Bingo!!!
Czyli idzie go wymontować?

_________________
JEST
Lancia Kappa Coupe 3.0V6 + LPG
Lancia Phedra 2.0 + LPG


Na górę
PostDodany: 06 lis 2015, 18:06 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Jakimś łamańcem, tak.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 14:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Byłem w trakcie rozmontowywania połowy auta żeby się do niego dostać i zaczął padać deszcz :/ jak przestanie to działam z tym dalej.

Stwierdzam jedno. Thesis to już nie Kappa.


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 14:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Ale że co?. Słyszysz trzaski z tego głośnika, czy z czegoś innego?.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 14:26 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Któregoś z nich. Dokładnie nie wiem ale jak się do nich dobiorę to będę mieć już pewność.


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 14:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Rozumiem. Jeśli chodzi o ten z tyłu od czujników zderzaka tylnego, to ja bym próbował przez te wycięcia w bagażniku. Ja rękę tam wsadziłem i myślę, że czymś ciemniutkim można by zdjąć wtyczkę z głośnika, bez rozbierania.

Jak wygląda wtyczka to możesz zobaczyć przy przednim głośniczku. Zrobisz jak zechcesz. Powodzenia.


PS. Napisz koniecznie co było przyczyną.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 15:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Powiem tak czy to będzie on czy głośnik normalny to i tak bd wymieniać wiec muszę wszystko rozkręcić. Tylko natrafiłem na mały problem z oparciem.

(Nic na siłę wszystko sposobem) złota rada ;)


Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 15:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3226
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Oparcie kanapy od strony kufra odkręcamy.


Załączniki:
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_1(1).jpg
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_1(1).jpg [ 76.29 KiB | Przejrzano 3702 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455
Na górę
PostDodany: 07 lis 2015, 18:09 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2013, 17:32
Posty: 27
Imię: Karol
Lokalizacja: Mysłowice
Wiem wiem w bagażniku 3 śrubki na bodajże 17 i w środku pod kanapa 4 śrubki na imbus 8. Plus 2 uchwyty takie że trzeba ciągnąć w górę najlepiej z oby dwóch stron na raz. (O tym nie wiedziałem ale mogłem się domyśleć po tym jak trzeba było kanapę wyjąć).

Na jutro została tylna półka. Dziś padał deszcz wiec nie robiłem juz. Zająłem się nie doładowaniem turbiny. Dziwna sprawa zatkany był jeden z wężyków od podciśnienia i miałem błąd silnika. Ale już wszystko działa i mam wszystkie z moich 200hp. ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl