Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 paź 2018, 12:47

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 lut 2015, 10:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2011, 20:55
Posty: 371
Lokalizacja: Gliwice
Panowie.Poradźcie coś.
Wczoraj zauważyłem dziwne zjawisko z nadmuchem ciepłego powietrza w mojej Teresce. Otóż jedynie leci ono(ciepłe) z nawiewów kierowcy podczas gdy z reszty nawiewów leci zimne.
Od razu powiem,że ustawiona była wysoka temperatura na wszystkie strefy.
Nie umiem stwierdzić czy tak się stało teraz czy tak miałem od początku bo nie jeździłem do tej pory zimą z pasażerami.A to oni właśnie powiedzieli mi,że leci u nich zimne powietrze z nawiewów.

Ktoś miał coś takiego?


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 13:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Być może silniczek/ki klap nawiewu padł, ale to na kompie możesz sprawdzić, czy działają. Poszukaj kogoś kto ma Bosch KTS- 5xx wiem, że to ogarnie, wiele rzeczy ogarnia. Uważam, że jest lepszy od examinera, ale to ja mówię.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 14:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lis 2005, 0:00
Posty: 2958
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: WPR
Beli, a Ty masz takie cudo? Może by do Rynii przywieźć?


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 14:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Ja nie, z prostych przyczyn- kasa. Koszt wykupienia licencji na rok to 4500zł. Zakład w Złotowie go posada w ostateczności korzystam z tego. Cesar był, byłem z nim, pan całe auto przejrzał, zajęło mu to dobrą godzinę. Testował poszczególne podzespoły w Thesis np: zaciski elekt. hamulca , wentylatory chłodnicy, klapy nawiewu i tak dalej. Polecam, bo warto.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 14:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lis 2005, 0:00
Posty: 2958
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: WPR
Dawaj Pana ze Złotowa do Rynii. Polejemy mu... po wszystkim :-)


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 15:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
He, dobre. Zapracowany chłop, ale fakt, przydałby się tam. Kolejny zlot w Złotowie. :-P

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 20:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2011, 20:55
Posty: 371
Lokalizacja: Gliwice
Być może silniczek/ki klap nawiewu padł
Ale powietrze leci przez nawiewy tylko,że zimne.Jak zmieniam manualnie kierunki dmuchania to wszystko działa więc klapki się poruszają


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 20:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2024
Lokalizacja: Stolica
Nie wiem czy to nie wina zapchanego wężyka odprowadzającego wodę z układu klimy.


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 20:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
To jest pokręcone urządzenie. Klapki od kierunku to jedno, a od puszczania ciepłego i zimnego powietrza to drugie. Albo sam się weźmiesz i rozbierzesz, albo dasz jakiemuś kumatemu co się tym zajmie. Ja bym poszukał kompa za nim dałbym komuś to rozebrać, komuś, kto by to robił pierwszy raz. Mi daje zimne, nawet jak mam na "HI", tylko w nogach pasażera, ale musi być środkowy kierunek wyłączony, wtedy wieje mniej. Taka sprawa. Może gdybym miał mniej ważniejszych rzeczy do zrobienia, to bym się za to zabrał. Ale gdzie...?!.

Dodano:
LUKIThesis pisze:
Nie wiem czy to nie wina zapchanego wężyka odprowadzającego wodę z układu klimy.
Jeśli za do odpowiada, to Grześ zobacz, przepchaj. Ja znam to urządzenie z wyglądu i opisu działania. Nic poza tym.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 20:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2011, 20:55
Posty: 371
Lokalizacja: Gliwice
A powiedzcie jeszcze Panowie jak się wymienia pokrętełko do ustawiania temperatury. To obok connecta.Macie jakieś pojęcie o tym?Raz mi dziala raz nie.


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 21:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2024
Lokalizacja: Stolica
Grzesiu jak panel nawiewu szwankuje to może oznaczać uszkodzenie centralki klimy :( stąd problem z rozdziałem powietrza i pokrętłem.
Nie używane się psuje, daj jej trochę czasu może zaskoczy ;) Pamiętasz connect ? ;)


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 21:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2011, 20:55
Posty: 371
Lokalizacja: Gliwice
Grzesiu jak panel nawiewu szwankuje to może oznaczać uszkodzenie centralki klimy :( stąd problem z rozdziałem powietrza i pokrętłem.
Też mi to przyszło do głowy


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 21:15 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Grześ,dobry komp i będziesz miał jasne jak slońce.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 21:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2024
Lokalizacja: Stolica
Widzieliście temat AQQ z problemem panelu sterownia klimą/nawiewem ?
AQQ kupił centralkę klimy za stówkę, to chyba taniej niż podłączenie do kompa. Wymienił centralkę i problemy zniknęły tylko u niego nie działał cały panel sterowania klimą.


Na górę
PostDodany: 22 lut 2015, 22:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3227
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
No można i tak, metodą podmiany jeśli się chce ryzykować zamrożeniem kasy. No chyba że Grzegorz ma od kogo wziąć i wcisnąć drugi. U mnie podłączenie to 80zł- full opcja. Zapukaj do Aufera.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl