Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 lip 2018, 11:00

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 lip 2012, 15:49 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 00:00
Posty: 31
Lokalizacja: Rzeszów
Witam. Nabyłem ostatnio Lancie Themę 2.0 ie '91r .Moje pytanie: w instrukcji piszą, że siedzi tam sterownik o symbolach 0.280.000.324 a u mnie jest 0.280.000.350 , moduł zapłonowy MED 420 A. Jaka to różnica ?


Ostatnio zmieniony 23 lip 2012, 19:13 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!!


Na górę
Post: 23 lip 2012, 18:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2087
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
To jest iE 8v ? były 4 wersje 8V 0.280.000.350 to sterownik wtrysku paliwa a MED zapłonu.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
Post: 24 lip 2012, 09:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 00:00
Posty: 31
Lokalizacja: Rzeszów
To wiem.Chodzi mi o różnice między nimi.


Na górę
Post: 26 lip 2012, 00:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2007, 00:00
Posty: 181
Imię: Paweł
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zaryzykuję tezę, ponieważ pewności nie mam, że ten pierwszy to wersja bez sondy lambdy.
Themy nie miałem, ale w domu były 3 Cromy swego czasu i tak mi się kojarzą te symbole.
Tymbardziej że wersja Turbo ie w Cromie bez lambdy była 0.280.000.325, a z lambdą 0.280.000.351
A jaka instrukcja Ci zasugerowała, że powinieneś mieć 0.280.000.324???Bo wersje bez lambdy to raczej pierwsze roczniki,86-88, 91 rok to już raczej odpada, chyba że jakaś specyficzna wersja np na jakiś kraj...zresztą jeśli jesteś pewien, że w oryginale był 0.280.000.324 to sprawdzenie, czy jest lambda i kat potwierdzi, lub zaprzeczy mojej podpowiedzi.
Te Jetronic'i to proste układy, może być tak że 350 działa na instalacji 324 mimo, że lambdy nie ma...pin jest wolny, traktuje to jako zero, korekty dużej nie zrobi, bo nie ma możliwości adaptacyjnych.
Zapewne te dwa sterowniki, o które pytasz fabrycznie wychodziły z innymi przepływomierzami(różnica numeracji Boscha). Masz przepływomierz o końcówce 102 może???

_________________
---------------------------------------


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]