Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 wrz 2018, 19:20

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 30 mar 2011, 21:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 mar 2011, 21:27
Posty: 3
Imię: natalia
Lokalizacja: Bydgoszcz
Cześć : witaj :
Jestem szczęśliwą posiadaczką Lancii Themy 2,8 V6. 1991r. (automat)
Obecnie jest mi smutno. Rozbierają moje maleństwo. :-?
Mianowicie mam mały problem. Chodzi o to, że Lanka trochę czasu stała i nie była używana. Ostatnio chciałam gdzieś jechać, okazało się że nie mogę ruszyć.
Działa TYLKO wsteczny.... biegi zaginęły.
Nie mam pojęcia co się stało :| może miał ktoś podobną sytuację ?
PILNIE potrzebuję Waszej pomocy.. ! : beczy :


Ostatnio zmieniony 03 kwie 2011, 17:47 przez Dudi, łącznie zmieniany 3 razy.
Proszę umieszczać posty w odpowiednim dziale i tytułować zgodnie z zasadami.


Na górę
PostDodany: 03 kwie 2011, 14:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 maja 2009, 9:06
Posty: 4081
Imię: Bartłomiej
Lokalizacja: Sosnowiec
Zawsze mówiłem, że nie używanie auta nie jest niczym dobrym...
Przed postojem była jakieś objawy złego działania skrzyni ?

_________________
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo ;)
Obrazek
Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !


Na górę
PostDodany: 03 kwie 2011, 16:34 
W Bydgoszczy działa nasz forumowy kolega Lancik90. Myślę, że w temacie Lancii nie ma w tym mieście nikogo, kto byłby wart polecenia bardziej niż on :D Także może od tego zacznij :?:
Serdecznie pozdrawiam.


Na górę
   
PostDodany: 04 kwie 2011, 20:55 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 mar 2011, 21:27
Posty: 3
Imię: natalia
Lokalizacja: Bydgoszcz
Nie, nie było. Tylko długo stała i niestety okazało się że był mały wyciek, ale olej w skrzyni był uzupełniony.... :)
także poza tym, wszystko było ok.


Na górę
PostDodany: 06 kwie 2011, 20:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 mar 2005, 0:00
Posty: 1452
Lokalizacja: Narew
Miałem podobną przygodę thema 3.0 aut. `93r. po dłuższym postoju objaw podobny tyle, że u mnie nie było żadnego biegu. Wymieniłem olej na nowy klasy dextron III i wszystko wróciło do normy i do dnia dzisiejszego jest ok.
Bieg wsteczny jest trybem awaryjnym.


Na górę
PostDodany: 07 kwie 2011, 7:16 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 mar 2011, 21:27
Posty: 3
Imię: natalia
Lokalizacja: Bydgoszcz
Oooo.... ciekawe.... no zobaczymy, zobaczymy.
Dziękuję :)


Na górę
PostDodany: 10 sty 2013, 18:37 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 0:00
Posty: 31
Lokalizacja: Rzeszów
Witam.Temat stary,ale się dopytam.Ja miałem taki sam problem z dwoma takimi skrzyniami i też na silniku 2,8. Jak skończyła się ta "przygoda".
Ja zmieniłem skrzynkę na manualną.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl