Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 gru 2018, 13:00

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 lut 2007, 22:11 
witam,przyczyną problemu ze zbyt dużym zużyciem paliwa okazał się termostat. ECU nie miał żadnych błędów, wszystko ok.po prostu silnik był niedogrzany!. nie jest łatwo jednak kupić odpowiedni wkład, biada temu kto weźmie podawany przez katalogi, nie ma do delty1,8!. ja za radą wujka z Łodzi poprosiłem w sklepie coś od Fiata Tipo/Tempra i wyszło mi coś takiego :


Załączniki:
Komentarz: regeneracja termostatu
regeneracjaxi2.jpg
regeneracjaxi2.jpg [ 382.31 KiB | Przejrzano 4951 razy ]


Ostatnio zmieniony 05 lut 2007, 15:22 przez roman_n, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
   
PostDodany: 05 lut 2007, 9:53 
Offline
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 maja 2005, 0:00
Posty: 958
Witam,
: brawa :
Bardzo konkretny opis.
Proponuję zarchiwizować - dla chętnych to dobra instrukcja naprawy.
Pozdrawiam

_________________
Wujek odszedl od nas na zawsze...


Na górę
PostDodany: 05 lut 2007, 15:19 
Mam już zrobiony ten grzybek, wymiary musiałem po ponownym przeliczeniu nieznacznie zmienić a do przyklejenia użyję kleju silikonowego używanego przy sklejaniu szyb w akwarium, za kilka złotych można go dostać w akwarystycznym. nie będzie pękał przy zmianach temperatury i jest odporny na wodę, wydaje się odpowiedni(?).


Załączniki:
Komentarz: Grzybek termostatu
grzybek termostatu.jpg
grzybek termostatu.jpg [ 48.31 KiB | Przejrzano 4951 razy ]
Na górę
   
 Tytuł: -
PostDodany: 10 lut 2007, 1:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sty 2005, 0:00
Posty: 208
Lokalizacja: Warszawa
20 - 30 zł kosztuje w Intercarsie lub InterTeamie taki który posiada wszelkie niezbędne elementy włącznie z grzybkiem do 1.8. Szkoda czasu i prądu na przeróbki termostatu z uzyciem niepewnego kleju, który zatrzyma np pompę a wtedy zaworki mogą się pogiąć ;-).
Dla jasnosci - tez mialem obudowę łącznie z termostatem. Początkowo wydłubałem ale finalnie wymieniłem korpus na taki od rozbieralnej wersji. Jest szczelny.
Od 2 lat nie mam problemu.

_________________
Kmicic


Na górę
PostDodany: 19 maja 2007, 22:08 
dla jasności, nic nie musiałem wydłubywać. moja obudowa jak widać na pierwszym zdjęciu ma takie łapy, które trzymają wkład. pomysł z klejeniem jest może i nie najlepszy lecz nie trzeba tego robić jest już dość ciepło i nic się nie dzieje bez tego grzybka zamykającego mały obieg. temperaturę mam 93 stopnie a jeśli podskoczy to przy 97 włącza się wentylator i po 10-ciu sekundach jest znowu 93. można też tak i to rozcięcie rozwiązuje problem (gdzieś widziałem rysunek jak to zrobić lecz nie mogę znaleźć :? )


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl