Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 lis 2018, 15:57

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 29 kwie 2013, 10:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1087
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Hej.

Trochę zaczyna mnie to irytować, ale może ktoś już przerabiał to podpytam.

W zasadzie radio odbiera tylko w Warszawie, na trasie bardzo słabo a raczej w ogóle.

sam kabel wygląda na cały, zresztą jak się go wypnie z radia to przestaje odbierać. Tak że obstawiam że pewnie mocowanie w dachu kabel/antena przegniło ?

Adam

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 29 kwie 2013, 10:50 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2006, 0:00
Posty: 797
Lokalizacja: Radziszów k. Krakowa
horses pisze:
Hej.

Trochę zaczyna mnie to irytować, ale może ktoś już przerabiał to podpytam.

W zasadzie radio odbiera tylko w Warszawie, na trasie bardzo słabo a raczej w ogóle.

sam kabel wygląda na cały, zresztą jak się go wypnie z radia to przestaje odbierać. Tak że obstawiam że pewnie mocowanie w dachu kabel/antena przegniło ?

Adam
Z racji tego , że mieszkam w kotlinie, w podgórskiej miejscowości - cały czas mam problem z wszelkiej maści sygnałami radiowymi : czy to TV, czy sieci komórkowych, czy też właśnie radia w samaochodzie. We wszystkich domowych autach - mam pozakładane długie "baty" i to w znaczny sposób pomaga .
Ale niezależnie od tego nie ma przeszkód , żeby sprawdzić instalację antenową w twoim aucie . Wyjmij z podsufitki lampę oświetlenia wnętrza, pod nią masz dostęp do mocowania anteny dachowej . Jeżeli przewód i antena są w porządku , a nie chcesz zakładać metrowego bata - możesz za radiem umieścić wzmacniacz antenowy . Też pomoże , ale każdy wzmacniacz ma jedną wadę : razem z sygnałem wzmacnia też zakłócenia .

_________________
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; Dedra SW 2,0 16V , Dedra SW 1,8 8V; Delta 1,6 16V, Lancia Y 1,4; Alfa 156 2,0 JTS
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 , 2x529 , 745 ; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Alfa 159 2,4 Q4


Na górę
PostDodany: 29 kwie 2013, 11:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1087
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
No właśnie pewnie się teraz trochę pobawię w sprawdzanie. Musze tylko dojść jak bezinwazyjnie zdemontować lampkę bo jeszcze tego nie robiłem.

OK, byłem na parkingu, zdemontowałem, pośniedziałe to tam trochę jest. O ile gniazdo wyczyściłem to widzę że nalot jest jeszcze na kablu też. Jeszcze bat przy mocowaniu jest pęknięty tak że...

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 06 maja 2013, 17:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1087
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
A ma ktoś pod ręką antenę żeby sprawdzić jaka jest średnica gwintu (oryginalnego) ?

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl