Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 gru 2017, 12:42

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: 17 wrz 2010, 00:53 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Witam!
Postanowiłem coś zmienić w swojej Lucynce - co by się nie znudziła ;)
Wpadłem na chytry plan wstawienia radia 2DIN (rozmiary dwóch sklejonych ze sobą zwykłych radyjek).
Czy ktoś próbował upchnąć takie radyjko w Dedrze lub Delcie II i z jakim skutkiem?
Nie chciałbym kupić niepotrzebnie takiego radyjka jeśli się to nie uda.

Każda sugestia, pomysł, pomoc na wagę złota.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: 17 wrz 2010, 09:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2009, 20:10
Posty: 1321
Imię: Maciek
Lokalizacja: Radziszów Kraków
Spróbuj wyciągnąć radio, które teraz masz i ten schowek na drobiazgi pod nim i prawdopodobnie tam się zmieści. Też miałem kiedyś taki pomysł, ale jest jeden problem znajomy wszystkim, kasa, a takie radio nie kosztuje 300 zł.


Na górę
Post: 17 wrz 2010, 10:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 00:00
Posty: 5158
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Ktoś na forum miał w dedrze radio + zmieniarkę, wystarczy wyjąć półkę na radio i wejdzie 2DIN

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
Post: 17 wrz 2010, 14:54 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Dzięki, to zaczynam żmudną modernizację.

To może jeszcze podpowiecie mi jaką stacją multimedialną się zainteresować? (jestem raczkujący w tym temacie)
Wymagania:
GPS - możliwości instalacyjne, najlepiej AutoMapa.
Obsługa kamery cofania.
Bluetooth - połączenie z telefonem do rozmów.
Odtwarzacz plików video i audio (filmy DVD, MP3, MP4)
Gniazdo USB do sczytywania muzyki.
Gniazdo kart SD - jak wyżej.
Dotykowy ekran minimum 6"
Nienaganna jakość dźwięku - ale bez przesady i tak nie dorównam temu co mam w domu.
RDS, EON, itd.
Pilot RC.

To tak z grubsza.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: 17 wrz 2010, 18:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2009, 20:10
Posty: 1321
Imię: Maciek
Lokalizacja: Radziszów Kraków
Mnie swego czasu zainteresowały Peying-i ze względu na swoją cenę, co sobą reprezentują pewnie znajdziesz na internecie. Kwestią najważniejszą są oczywiście pieniądze jakie jesteś w stanie przeznaczyć na taką "stacje",


Na górę
Post: 18 wrz 2010, 13:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 cze 2010, 18:35
Posty: 152
Lokalizacja: Gdańsk / Zielona Góra
Peying jest polska firma (wbrew nazwie) i myślę ze jeśli kupisz model ze średniej polki cenowej będziesz zadowolony;] bo trzeba przyznać ze z roku na rok robią coraz lepszy sprzęcik;]

_________________
Lancia Delta II 1.6 + LPG [*] R.I.P.[/url]
Lancia Delta II 1.8 + LPG <-aktualna

Obrazek
Obrazek


Ostatnio zmieniony 18 wrz 2010, 13:53 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
używamy polskich znaków


Na górę
Post: 20 wrz 2010, 20:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Cenna informacja - dzięki.


Na górę
Post: 24 wrz 2010, 16:46 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Jak na ten czas sprawa ma się następująco:
Po zdemontowaniu ramki wykańczającej otwór jest prawie 2DIN, prawie dlatego bo nie uda się bez przeróbek zamontować półkieszeni... Otwór jest o 3 mm za niski i o 3 mm za szeroki. Można oczywiście go powiększyć bezstresowo. Jedynym problemem po takim zabiegu będzie nie do końca spasowana (może mieć pewien luz) fabryczna ramka, gdy będziemy chcieli wrócić do fabrycznego stanu.
Problemem następnym jest fakt istnienia tuneli powietrza dla pasażerów siedzących z tyłu, oraz nawiewu na ich nogi. Niby można uciec się do barbarzyńskiego sposobu likwidacji tych elementów, jednak wolałbym tego uniknąć.
Potrzebne by mi było zdjęcie/rysunek/opis co i jak jest pod tymi tunelami, lub jak to wygląda jeśli ich nie ma.
Uciekł bym się do przeróbki tych elementów. Jeśli uda się je obniżyć o jakieś 4 cm radio 2DIN powinno wejść.

Pozdrawiam i z góry Dziękuję za pomoc ;)


Na górę
Post: 25 wrz 2010, 00:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 00:00
Posty: 5158
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Ramka radia kosztuje ok 30 zł na allegro. Więc nią nie ma się co martwić w razie chęci powrotu do oryginału ;)

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
Post: 25 wrz 2010, 00:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Ramki 1DIN nie ruszamy bo nie ma takiej potrzeby, powiększamy wysokość otworu "pod" ramką. Po tym zabiegu ramka oryginalna nie zaczepi się od dołu i może być ciut niestabilna.

Pozdrawiam.

PS: Pomoże Ktoś:
Cytuj:
Potrzebne by mi było zdjęcie/rysunek/opis co i jak jest pod tymi tunelami, lub jak to wygląda jeśli ich nie ma.


Na górę
Post: 25 wrz 2010, 15:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 00:00
Posty: 5158
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Kurde faktycznie, nie wiem o czym myślałem, przecież sam wyżej napisałem że ramkę się wyciąga

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
Post: 26 wrz 2010, 12:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
;) Spoko looz.

Tak wracając do tematu:
Radia 2DIN nie uda się umieścić w Dedrze (nie wiem jak w Delcie II, bo nie mam jak tego sprawdzić).
Pod koniec tygodnia będę miał radio 2DIN, to się upewnię, jaki musi być zakres przeróbek.
Prawdopodobnie opiszę to dla potomnych, może umieszczę kilka zdjęć lub rysunków.
Jednak jeśli przeróbki będą na tyle inwazyjne, że będę musiał odciąć dopływ powietrza na tylną część samochodu, to powrócę do tematu z radiem 1DIN.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: 05 paź 2010, 20:34 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 cze 2010, 18:35
Posty: 152
Lokalizacja: Gdańsk / Zielona Góra
w delcie II tez nie obeszloby sie bez przerobek;/ z tego co spojzalem u siebie to kawaleczek trzeba by wyciac...

_________________
Lancia Delta II 1.6 + LPG [*] R.I.P.[/url]
Lancia Delta II 1.8 + LPG <-aktualna

Obrazek
Obrazek


Na górę
Post: 15 wrz 2011, 01:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 gru 2010, 04:45
Posty: 6
Imię: Artur
Lokalizacja: Bydgoszcz
Cześć.

Czy w końcu ktoś zamontował u siebie radio 2DIN ?

_________________
Obrazek

www.ARTdetailing.pl


Na górę
Post: 14 lis 2011, 18:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Ja się poddałem, szkoda psuć. Zainwestowałem w 1 DIN ze zmieniarką.

Pozdrawiam.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]