Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 12 gru 2017, 18:57

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: 24 lis 2008, 21:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 00:00
Posty: 291
Problem polega na tym, że podpiąłem nowe radio Blaupunkta i szok!!! Wyłączam silnik, zamykam autko "ide spać" -jak wracam, włączam radio i cisza (dźwięk pojawiał się po wyjęciu i wsadzeniu kostki iso od głośników -ileż tak można???) 8O niedawno odkryłem, że głośniki włączają mi się po wciśnięciu guzika do otwierania tylnej klapy. Mało tego w czasie jazdy zamek w klapie się odbezpiecza a przecież powinna być blokada??? Zakładam, że chodzi o tylne głośniki bo mam podpięty wzmacniacz do nich ale wszystko z kablami jest ok -plus, masa, głośniki. Problem zamka i ciszy w głośnikach zniknął jak odpiąłem tył(wzmacniacz i głośniki). Nie przychodzi mi nic do głowy, dlaczego tak się może dziać.


Na górę
Post: 26 lis 2008, 12:51 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2008, 00:00
Posty: 2575
Imię: Marcin
Lokalizacja: Pruszków
Może zasilanie wzmacniacza jest podpięte pod np. przekaźnik od centralnego zamka?

_________________
WR7- fotografia motoryzacyjna
Lanciastory - czyli wszystko o Lancii
Jest:Lancia Delta 1.6 HF Turbo 1991 r. &
Lancia Lybra 2,4 JTD Intensa 2002 r.
Była:Lancia Lybra 2,4 JTD 2000 r.


Na górę
Post: 26 lis 2008, 13:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2008, 00:00
Posty: 291
Zasilanie jest podpięte bezpośrednio pod akumulator a masa przyczepiona do podłogi bagażnika


Na górę
Post: 26 lis 2008, 14:24 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 22 cze 2005, 00:00
Posty: 2055
Lokalizacja: ????-???
Na masie głosnika wzmacnacza w wiązce pomiedzy radiem a wzmacniaczem pojawia się stan wysoki i blokuje wejście - naciśniecie otwierania klapy jest sterowane masą i przez to odblokowywujesz - znika potencjał.
Klapa otwiera się ponieważ jest gdzieś przetarta wiązka albo są złe połaczenia masy wiązki do karoserii.
Albo prześlij sygnał nowym ekranowanym kablem tak by było najllepiej albo popraw masy w wiązce oryginalnej.

_________________
Grzegorz

GG 13364997


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]