Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 gru 2017, 09:07

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: 24 lut 2008, 22:15 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 kwie 2007, 00:00
Posty: 4060
Imię: Irek
Lokalizacja: Stalowa Wola
Tutaj prezentujemy swoje instalacje radyjek Citizen Band ;)
Uwaga! Tylko zdjęcia, opisy, instrukcje, plusy i minusy!
Temat nie jest do dyskusji, tylko do prezentacji możliwych sposobów montażu CB radia w naszych lanciach a także ukazania plusów i minusów każdego typu montażu.

_________________
'06 Triumph Sprint ST 1050 ABS
'11 Honda CB600F Hornet
...i służbowy '14 Renault Megane 1.5dCi 110KM


Na górę
Post: 25 lut 2008, 11:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 maja 2006, 00:00
Posty: 257
Imię: Riczard
Lokalizacja: Warszawa
Witam, radyjko mam juz z rok. Poczatkowo mialem je miedzy fotelami, ale po jakims czasie kupiłem taką szuflade, dzieki której szybko moge wyjac radio bez odpinania wszystkich kabli - tylko wysuwam i jest OK :) Wadą instalacji w tym miejscu jest to że w dzien jako tako widac co jest na wyswietlaczu natomiast w nocy nie widac nic poza niebieskim tłem, a to dla tego ze radyjka nie da sie zamontowac nizej bo bedzie zaczepiało o nogi, wiec czasem bywa uciazliwe to agdy sie chce sprawdzić na jakim kanale jesteśmy itp. Dla tego tez od pewnego czasu zastanawiam sie jak przerobić troche konsole srodkową aby zmieścić radyjko pod radiem samochodowym - wtedy kont bedzie idealny i bedzie wszystko widac na wyświetlaczu, poprostu patrząc z góry widac wszystko a patrzac z dołu na wyswietlacz nic nie widac - niestety obydwa sie nie mieszczą do końca i wystaja troche poza konsole i dla tego tez kupiłem juz zywice i mate szklaną. Nie wiem jednak ja sie za bardzo do tego zabrac :/ kiedys poruszałem ten temat na forum to jeden z kolegów powiedział ze jakos przerobił dolot powietrza na nogi pasazerów w II klasie i dzieki temu jest wiecej miejsca i mozna spokojnie zmieścic 2 radyjka, niestety nei bardzo wiem jak mozna to zmienić. Poki co radyjko jeżdzi na starym miejscu po lewej stronie od kierownicy :) Kabel antenowy początkowo leciał do tylnych drzwi za kierowca, i schowany odrazu był pod uszczelkę, niestety nie jest to dobre rozwiazanie gdyz woda podczas opadów dostawałą sie po kablu do srodka. dla tego tez teraz kabel leci do bagażnika i nastepnie jest przedłuzony za pomoca beczki aby była wystarczająca długosc do podłaczenia radyjka w tym miejscu.TTI-880 +głośnik zewnętrzny Alan, ML-145

http://img144.imageshack.us/img144/5078/dsc00128yw8.jpg[/img]http://img183.imageshack.us/img183/5770/dsc00127nm5.jpg[/img]
http://img338.imageshack.us/img338/4898/dsc00111bn9.jpg[/img]http://img144.imageshack.us/img144/9535/dsc00112zx3.jpg[/img]
http://img338.imageshack.us/img338/9520/dsc00109ti7.jpg[/img]
http://img254.imageshack.us/img254/7577/dsc00106xa2.jpg[/img]
http://img185.imageshack.us/img185/2452/dsc00107lz1.jpg[/img]

Natomist jak pisałem chciał bym przerobic konsole środkową tak aby zmieścic dwa radyjka jedno pod drugim
http://img185.imageshack.us/img185/7462/dsc00098cj7.jpg[/img]
http://img212.imageshack.us/img212/4297/dsc00093cs9.jpg[/img]

A tak wlasnie wyglada wneka pod radio samochodowe i widać rury od ogrzewania które lecą pod przednie siedzenia...

http://img235.imageshack.us/img235/2906/dsc00084vx0.jpg[/img]
http://img255.imageshack.us/img255/8828/dsc00085kq5.jpg[/img]

_________________
Była
Lancia Delta II '94 1.8 - R.I.P. 17.05.11
Jest
Lancia Lybra LX 1,9 JTD '01
Phedra 2.0 JTD '04


Na górę
Post: 15 wrz 2008, 10:34 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lip 2007, 00:00
Posty: 510
Imię: Marcin
Lokalizacja: StalowaWola Ulubione piwo: Żywiec
Można i tak....
http://erde.bunkier.net/evo/1.jpg[/img]
pozdr.

_________________
1.9 JTD driver.
HITart - Spoty na telebimy i monitory reklamowe
http://www.hitart.com.pl


Na górę
Post: 17 wrz 2008, 17:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 maja 2007, 00:00
Posty: 4
Lokalizacja: Miętkie
A ja mam tak zrobione wszystko razem ale głośniczek oddzielnie.

http://images39.fotosik.pl/11/01a4e4ec45bfcb14m.jpg[/img] http://images40.fotosik.pl/11/dcde37d5478245d5m.jpg[/img]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]