Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 maja 2019, 5:51

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 19 lis 2016, 21:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1174
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Hej.

Nagrałem dziś wskaźnik ładowania. Tak się zachowuje w momencie kiedy jest włączony klimatronik. Poza tym czego się nie da pokazać występuje też bardzo duży opór na silniku.

Wskazówka opada kiedy załącza się wentylator chłodnicy.

[youtube][/youtube]

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 21:09 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprawiłem film ;)


Na górę
PostDodany: 19 lis 2016, 21:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4546
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Obstawiam słaby akumulator lub/i słabe ładowanie. Przydało by się pomierzyć prądy i napięcia ładowania, a przy okazji wentylatora.
Wentylator chłodnicy sporo prądu ciągnie i np. w delcie II wyraźnie czułem kiedy się załącza - obciążało silnik, światła, dmuchawę wewnętrzną itp, ale nie miałem tam wskaźnika ładowania.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 19 lis 2016, 22:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 cze 2014, 23:00
Posty: 701
Imię: Radek
Lokalizacja: Siemiatycze
Bichoń ma rację sprawdź prĄdy oraz poŁĄczenia masowe

_________________
Były Dedra Turbo DS 1.9 67kw, Peugeot 405 1.9D 55kw, 2xBMW E46 2.0D 100kw ŚMIERDZIELE
Tempra SW 4x4 2.0b 83kw, Rover 416 1.6b 84kw,Golf 4 Do zadań specjalnych LPG
Jest Audi A3 1.6 8v następca Golfa 4 1.6 b 105KM BĘZIN + LPG (Pojazd użytkowy)
Jest następna zabawka BMW Z4 E86 Coupe ;)
Jest Yamaha - YZF R1, Suzuki - DR 650 RS, Honda - CR 500 AF
Dedra Integrale ;) 2.0TB 124kw JEST JAZDA


Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 23:28 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ortografia!!!


Na górę
PostDodany: 19 lis 2016, 22:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1174
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Alternator "nowy", po całkowitej regeneracji w lipcu. Aku ma co prawda 2 lata, ale w stanie idealnym jest.
Poza tym nawet jak w/w rzeczy były nowe to też było tak samo :/

Bichoń u mnie dokładnie tak samo.

oczywiście obstawiam że pewnie czeka mnie wizyta u elektryka.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 19 lis 2016, 22:46 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 cze 2014, 23:00
Posty: 701
Imię: Radek
Lokalizacja: Siemiatycze
Weź klemy i zdubluj poŁĄczenia masowe... sprawdź czy jest poprawa... daj dodatkowa masę na silnik oraz karoserie

_________________
Były Dedra Turbo DS 1.9 67kw, Peugeot 405 1.9D 55kw, 2xBMW E46 2.0D 100kw ŚMIERDZIELE
Tempra SW 4x4 2.0b 83kw, Rover 416 1.6b 84kw,Golf 4 Do zadań specjalnych LPG
Jest Audi A3 1.6 8v następca Golfa 4 1.6 b 105KM BĘZIN + LPG (Pojazd użytkowy)
Jest następna zabawka BMW Z4 E86 Coupe ;)
Jest Yamaha - YZF R1, Suzuki - DR 650 RS, Honda - CR 500 AF
Dedra Integrale ;) 2.0TB 124kw JEST JAZDA


Na górę
PostDodany: 20 lis 2016, 7:59 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4546
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
W kappie przeczyszczenie mas, styków alternatora i kilku ważniejszych bezpieczników i przekaźników poprawiło mi wskazanie ładowania na desce o 0.5 do 1V. Spróbuj więc wyczyścić wszystkie połączenia elektryczne które znajdziesz pod maską.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 30 lis 2016, 22:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 0:00
Posty: 4592
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
U mnie jest tak samo, myślę, że to już kwestia całej instalacji - nowe to te wszystkie złącza i przewody nie są ;)

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
PostDodany: 01 gru 2016, 10:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1174
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Jak się tym zajmę to dam znać o efektach. Na razie nawet nie mam kiedy jechać zakuć przewodów od chłodnicy :(

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl