Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 paź 2017, 13:28

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: 02 lut 2015, 19:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
No i bach, nie ma tygodnia żeby się coś w Dedrze nie wysr...

Rano działała a teraz już kompletnie nie.

Po zamknięciu wszystkich drzwi, nie gaśnie oświetlenie. Ot tak się słabo świeci. Bo i też nie pełną mocą.

Znalazłem bezpiecznik, ale on poza oświetleniem wyłącza też sterownik klimatronika (czyli nawiew)

Pomysły ????

:S

przerasta mnie to wszystko :(

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 02 lut 2015, 19:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 00:00
Posty: 4118
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Tam koło lusterka wewnętrznego jest taki przycisk. Jak go wyłączysz...
;-)

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
Post: 02 lut 2015, 21:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Ale co ten przycisk ma do oświetlenia tylnego i przedniego ?

Dwa nawet go nie dotykałem, ale nie omieszkałem sprawdzić. Wciskanie nic nie powoduje, poza tym że na wł świeci mocno, a na (drzwi otwarte) świeci słabiej.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 02 lut 2015, 23:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 lip 2012, 10:37
Posty: 511
Imię: Jacek
Lokalizacja: mazowieckie
Pod tylną kanapą po prawej stronie jest sterownik oświetlenia, odłącz od niego wtyczkę i zobacz czy nadal będzie świecić.

_________________
Lancia Delta HPE 2.0 16v
Lancia Kappa 2.0 20vT
Lancia Kappa Coupe 3.0 V6

wcześniej:
Lancia Dedra 1.8 LS
Lancia Kappa 2.4 20v LX


Na górę
Post: 02 lut 2015, 23:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
OK, jutro sprawdzę, dzięki.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 05 lut 2015, 14:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
ObrazekObrazek To się zjaralo.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 05 lut 2015, 14:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 00:00
Posty: 4118
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Jakbyś szukał zastępczego, to chyba coś takiego mi zostało z delty.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
Post: 05 lut 2015, 15:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Będę się odzywać, na razie próbuję to w pracy naprawić :)

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 05 lut 2015, 16:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2041
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Zjarane raczej nie jest. A kondensator się wylał. Wymień go, ten obok też.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :), FC 16VT, Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Bravo 1.6 16V


Na górę
Post: 05 lut 2015, 21:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Kondensator i mostek, mostek się tak rozgrzał że nadtopił obudowę.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 11 lut 2015, 13:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
OK, naprawa nie przyniosła rezultatu pozytywnego.

Albo sterownik jest uwalony jeszcze gdzieś (szukam drugiego) albo zwarcie w instalacji, jak zwarcie to raczej już do tego nie dojdę gdzie ono jest :(

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 16 lut 2015, 21:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
To jednak nie sterownik.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Post: 06 gru 2015, 22:06 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 wrz 2011, 23:31
Posty: 502
Imię: Lancia Dedra
Lokalizacja: Lancia Dedra
Hejo! I jak zrobiłeś to światło? U mnie tak było ale co prawda w wersji przed liftem. Okazało się że w całej obudowie światła i przycisków w przodzie doszło do zwarcia między blaszkami niosącymi napięcie. Wystarczyło je zaizolować i przelutować kable. Pozdrawiam!

_________________
Lancia Dedra TURBO Digital >>>KLIK!!!<<<
Lancia Lybra 2.0 20v Emblema >>>KLIK!!!<<<
797775281 - dzwońta o każdej porze dnia i nocy ;)


Na górę
Post: 07 gru 2015, 20:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 cze 2014, 23:00
Posty: 609
Imię: Radek
Lokalizacja: Siemiatycze
sprawdziłeś krańcówki w słupku b może po prostu skorodowały sygnał pochodzi właśnie z nich ;)

_________________
Były Dedra Turbo DS 1.9 67kw, Peugeot 405 1.9D 55kw, 2xBMW E46 2.0D 100kw ŚMIERDZIELE
Tempra SW 4x4 2.0b 83kw, Rover 416 1.6b 84kw Do zadań specjalnych LPG
Jest Golf 4 następca Rovera 1.6 b 105KM BĘZIN + LPG (Pojazd użytkowy)
Jest Yamaha - YZF R1, Suzuki - DR 650 RS, KTM - EXC 300 2t,
Dedra Integrale 2.0TB 124kw JEST JAZDA
Dedra Integrale Życiorys Auta


Na górę
Post: 07 gru 2015, 20:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 962
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
Hejo! I jak zrobiłeś to światło? U mnie tak było ale co prawda w wersji przed liftem. Okazało się że w całej obudowie światła i przycisków w przodzie doszło do zwarcia między blaszkami niosącymi napięcie. Wystarczyło je zaizolować i przelutować kable. Pozdrawiam!
O którym miejscu piszesz, no jakoś nie mogę namierzyć.

Mówisz, o tym przy lusterku pod sufitem ?

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]