Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 paź 2017, 20:06

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 24 cze 2014, 13:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sty 2007, 00:00
Posty: 203
Skype: Wieslaw305
Imię: Wiesław
Lokalizacja: Gdynia
Witam wszystkich,
mam wielki problem ze wskaźnikiem temperatury silnika. Robiona byłą głowica, zawory, wymieniony został termostat wraz z czujnikiem temperatury i o dziwo aż przestraszyłem się, gdy po krótkiej jeździe temp sięgnęła 130 (na czerwonym polu). Pojechałem do mechanika specjalizującego się w silnikach, silnik wszystko w porządku, jest jakiś problem z elektryką.
Czy ktoś miał taki przypadek, wie może gdzie tkwi przyczyna ?
Prosze o pomoc !


Ostatnio zmieniony 24 cze 2014, 14:30 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nadużywanie wielkich liter!!! Tytułujemy zgodnie z zasadami!


Na górę
Post: 24 cze 2014, 14:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 paź 2012, 17:12
Posty: 186
Skype: BRAK
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Gdynia/UK
Podepnij delte pod komputer zobacz rzeczywistą temperaturę silnika.Sprawdź wiązkę do czujnika,i sam czujnik również.Paradoksalnie nowe części potrafią być uszkodzone.Pozdrawiam.


Na górę
Post: 24 cze 2014, 21:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2009, 20:10
Posty: 1321
Imię: Maciek
Lokalizacja: Radziszów Kraków
Po co podpinać pod komputer jak czujniki temperatury to termistory których działanie można sprawdzić zupełnie prostym multimetrem?


Na górę
Post: 24 cze 2014, 21:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 paź 2012, 17:12
Posty: 186
Skype: BRAK
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Gdynia/UK
Cytuj:
Po co podpinać pod komputer jak czujniki temperatury to termistory których działanie można sprawdzić zupełnie prostym multimetrem?

Bo może właściciel nie ma pojęcia jak to sprawdzić,i czym ?


Na górę
Post: 24 cze 2014, 21:16 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 maja 2006, 00:00
Posty: 778
Lokalizacja: Radziszów k. Krakowa
Dokładnie takie same objawy miałem po zdjęciu głowicy w Dedrze .
Przyczyna okazała się banalna : w kanałach wodnych, obudowie termostatu i diabli wiedzą gdzie jeszcze - pozostały pęcherze powietrza i to one wprowadzały zamieszanie . Po jakimś czasie wskazania temperatury przestały wariować.

_________________
Kiedyś: 3 Zastavy 1100; 4xFiat Ritmo (65, 85, 90, 100); Fiat 126; 2xAlfa 33 1,5 i 1,3; Citroen Saxo 1,1; Tempra SW 4x4; Brava 1,6 16V; 2xDedra SW 2,0 16V i 1,8 8V; Lancia Y 1,4;
Obecnie (do spółki z synami): Zastava 1100; BMW 329, 340 i 530; Delta 2,0 16V turbo 4x4; Delta 1,6 16V; Alfa 156 2,0 JTS


Na górę
Post: 25 cze 2014, 08:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sty 2007, 00:00
Posty: 203
Skype: Wieslaw305
Imię: Wiesław
Lokalizacja: Gdynia
Cytuj:
Cytuj:
Po co podpinać pod komputer jak czujniki temperatury to termistory których działanie można sprawdzić zupełnie prostym multimetrem?

Bo może właściciel nie ma pojęcia jak to sprawdzić,i czym ?
No właśnie nie wiem !!!!


Na górę
Post: 18 sie 2016, 10:54 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 16 sie 2016, 10:10
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
Kolego ja troszkę z innej beczki. Robiles swoją Deltę głowice zawory itp , chciałbym o tym pogadać z tobą bo też myślę o naprawie. Pozdrawiam.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]