Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 lis 2017, 10:19

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 01 cze 2013, 09:40 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 00:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Chodzi naturalnie o przewód podciśnienia.
Czy jest z nim zawór zwrotny?
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com


Na górę
Post: 01 cze 2013, 10:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sty 2013, 19:18
Posty: 103
Imię: Maciej
Lokalizacja: Wrocław
Jest, a wygląda to tak:

Obrazek

Przynajmniej u mnie, może jakaś rzeźba nie wiem, ale w drugiej lanci też jest zawór tylko rurka inna.


Na górę
Post: 01 cze 2013, 11:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 00:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Byłem właśnie w serwisie Fiata. Mają sprawdzić czy da się to zamówić, ale szczerze wątpię...

"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com


Na górę
Post: 01 cze 2013, 11:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sty 2013, 19:18
Posty: 103
Imię: Maciej
Lokalizacja: Wrocław
A musi być akurat fiatowski? Sadząc po serwisie to zapewne oryginał w kosmicznej cenie za kawałek plastiku :)


PS. Ja chciałem te białe spinki do nakładek na progi, w serwisie 5 zł szt. i co mnie jeszcze martwi na temat fiatowskiego serwisu to to, że nie podejmują się regulacji zaworów... trochę kpiny ale cóż zrobić, jak to mówią "skórka nie warta wyprawki" taki mały OT :P


Na górę
Post: 01 cze 2013, 11:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 00:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
W pierwszej kolejności mają sprawdzić cene i jeśli nie kosztuje to więcej niż 20-30 euro to zamówić.

A klipsy do progów tez kupowałem - płacąć jak za złoto w serwisie bo niestety, uniwersalne nie chciały trzymać :/


Na górę
Post: 01 cze 2013, 23:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 00:00
Posty: 5146
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Masz jakieś zdjęcie? Powinienem mieć takie cudo, niestety używkę.

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
Post: 02 cze 2013, 21:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 00:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Jak to się nie podejmują?!... Klient żąda, wymaga, płaci!
Co to za serwis?... Jak autoryzowany to zawiadom o tym incydencie Fiat Auto Poland.

Pozdrawiam.

_________________
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.

Na stanie: Lancia Dedra LE SW 1,6 mpi 96', Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 95' i : yesyes : Czerwony Gruz - Honker 91'
Tatowa: Lancia Delta LE 1,6 16V mpi 96'.
Się składa: Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi.


Na górę
Post: 02 cze 2013, 22:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sty 2013, 19:18
Posty: 103
Imię: Maciej
Lokalizacja: Wrocław
Powiedzieli, że nie ma majstra na warsztacie, który się tego podejmie bo to za dużo roboty i mało kasy bo ok 100-200 zł a zaworów dużo bo 16 a nie 8 i takie tam bla bla bla tłumaczenie... Ale co mi da takie zgłoszenie?


Na górę
Post: 02 cze 2013, 22:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lip 2011, 02:42
Posty: 364
Lokalizacja: Toruń
Zgłosić warto, co to za "autoryzowany" serwis, że się czegoś nie podejmie. Inną kwestią jest to, że jeżeli masz u siebie 1.6 16V to popisali się niewiedzą na temat tego jak on jest zbudowany. Ten silnik nie ma regulacji luzu zaworowego płytkami.

Apropo tematu - zaworek zwrotny zawsze można dopasować od czegoś innego, przecież każdy działa tak samo.


Na górę
Post: 02 cze 2013, 22:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sty 2013, 19:18
Posty: 103
Imię: Maciej
Lokalizacja: Wrocław
Toś mnie zażył teraz... Ale dzięki bo już się martwiłem, że mnie to czeka. Wracając do tematu.
Cytuj:
Apropo tematu - zaworek zwrotny zawsze można dopasować od czegoś innego, przecież każdy działa tak samo.
To samo sugerowałem koledze.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]