Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 cze 2019, 8:26

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 sty 2016, 9:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 cze 2015, 8:44
Posty: 10
Imię: Adam
Lokalizacja: Bytom
Witam.

Piszę, bo mam mały problem z moją Lancią odkąd ją kupiłem. Otóż ktoś przede mną założył do mojej dedry pompę z numerem 0460494304, robiąc przy tym niezłą rzeźbę w kablach. Zakupiłem odpowiednią pompę i już jest w samochodzie, problem w tym że nie wiem gdzie podpiąć kabel z cewki, pozwalającej na przepływ paliwa. Pytanie moje brzmi czy ktoś mógłby mi podesłać fotografie podłączeń kabli do dedry z pompą 0460494389?

Pozdrawiam.

Wygląd pompy-wersja ze stycznikiem u góry i czarną skrzynką po prawej z wystającą wtyczką:

Obrazek


Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 21:24 przez Adam8731, łącznie zmieniany 3 razy.

Na górę
PostDodany: 28 sty 2016, 10:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1177
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Który rok samochodu? czy jest immo ?

Adam

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 sty 2016, 10:18 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 cze 2015, 8:44
Posty: 10
Imię: Adam
Lokalizacja: Bytom
Nie ma imo Ma tylko Alarm

To dane z Eper po rozkodowaniu nr vin:

SN - DEDRA FL.94 T.DS (1994-1999)
105.444.1.0 - SW."LS" 1930 TD. EM08
Engine: 1779487 Vehicle: 04106858 Prod. date: 7/11/1995

Szukałem też pomocy na eper ale nic nie znalazłem
I właśnie z tego Katalogu na eper dowiedziałem się jak ma być pompa.

Nie wiem również jakie napięcia mają być na wtyczce do pompy z 3 przewodami :-?


Na górę
PostDodany: 28 sty 2016, 13:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1177
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Teoretycznie inna pompa, zrobię jakoś zdjęcia swojej.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 sty 2016, 13:46 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 cze 2015, 8:44
Posty: 10
Imię: Adam
Lokalizacja: Bytom
Dziękuje


Na górę
PostDodany: 29 sty 2016, 21:41 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 cze 2015, 8:44
Posty: 10
Imię: Adam
Lokalizacja: Bytom
Witam.

Problem pompy został prawie rozwiązany. Prawie, bo po wymianie pompy samochód nadal nie zapala.
Przyznaje się bez bicia, że się pomyliłem co do imo w mojej dedrze. Ono tam jest i ma się całkiem... źle.
Ktoś miał kiedyś problem w tym egzemplarzu z immobiliserem i zamiast rozwiązać ten problem poszedł na skróty zakładając starsza pompę paliwową, która po prostu nie współgra dobrze z tym silnikiem.
Nie zapalała się kontrolka "CODE" bo wtyczka z modułu była wypięta. Wpadliśmy na to po tym jak zaczęliśmy szukać drugiego końca kabla sygnałowego od pompy.
Piszę z dalszą prośba o pomoc, ponieważ po podłączeniu skrzynki z imo, zapaliła się lampka "CODE" i nie zgasła. oczywiście żaden sygnał do pompy nie trafił, wiec samochód nadal stoi rozgrzebany. Mam do samochodu różne instrukcje książkę serwisową, ale mam też tylko jeden kluczyk i nie mam karty "Lancia CODE".
Czy ktoś z Forumowiczów, mógłby mi podpowiedzieć jak zakodować ten immobiliser, lub kluczyk. na dzień dzisiejszy nie mam pomysłu co dalej zrobić ;( Niestety tematy poruszane na forum nie wyczerpały mojego problemu
Poniżej fotka modułu i kluczyka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Na górę
PostDodany: 29 sty 2016, 23:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1177
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Hej.

Bez kluczyka matki, nie zaprogramujesz. Jeżeli immo jest sprawny, lampka od razu gaśnie. Ja mam sprawny immobilizer, ale np u mojego ojca jest zdezaktywowany (z tym że ktoś to kiedyś zrobił)

Nie wiem jak się dezaktywowało ale pewnie trzeba by się udać do elektronika jakiegoś.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 30 sty 2016, 15:57 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 cze 2015, 8:44
Posty: 10
Imię: Adam
Lokalizacja: Bytom
A jakie napięcie lub jaki sygnał pojawia się na pompie gdy immo sprawne jest? bo dorwałem rozkodowaną skrzynkę z ducato.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl