Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 lip 2019, 14:41

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 29 maja 2012, 0:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1178
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Tak teoretyzując teraz trochę bo się jeszcze za to nie biorę.

Przy mocniejszym dodaniu gazu, powstaje czarna chmura z rury. Prawdopodobnie leje wtryskiwacz.
Teraz tak, na czym dokładnie polega regeneracja wtryskiwaczy i jaki jest orientacyjny koszt ?
Czy zamiast regeneracji można wymienić samą końcówkę wtryskiwaczy ?

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 29 maja 2012, 9:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 0:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Może jeszcze być turbina.

Pozdrawiam.


Na górę
PostDodany: 29 maja 2012, 9:29 
Turbo daje inny kolor dymu :) biało błękitny :) tak mi się wydaje :) końcówki wtrysku są wymienne.


Na górę
   
PostDodany: 29 maja 2012, 9:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1178
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Ale jak turbina jest uwalona, to raczej olej konsumuje, tak mi się coś wydaje.

Czyli zasadniczo mogę sobie iść do WUZETEM i kupić końcówki same.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 19 cze 2012, 15:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1178
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Właśnie dziś rozmawiałem z firmą która się zajmuje naprawą diesli, no i tak hm... hm... koszty :P sama diagnostyka to jakaś masakra :)

Bo pełna diagnostyka jednego wtrysku, na stole i coś tam bla bla to około 200 zł

Gość zaproponował żeby najpierw sprawdzić najtaniej wszystkie parametry komputerem, ale ale - czy w Dedrze to jest w ogóle jakieś gniazdo diagnostyczne ?

No narazie tak kombinuję czy w ogóle jest możliwe samemu wykręcić wtryskiwacz, wymienić końcówkę (rozpylacz) i zmontować ?

Adam

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 20 cze 2012, 10:19 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 maja 2011, 19:44
Posty: 2652
Imię: BogdanA
Lokalizacja: Osterode -Mazury Zachodnie
Weź ja na trasę i przegoń ostro ale tempem jednostajnym niech wszystko się przepali
wymieć pająki bo jest zamulony ten twój sprzęt

_________________
:lol: : gafa : :bitwa:


Na górę
PostDodany: 20 cze 2012, 10:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1178
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
W tej chwili napewno po wymianie filtra powietrza kopci nieco mniej, ale w dalszym ciągu za mocno.

Niewykluczone ze trzeba by wszystkie rury porozpinać, przeczyścić. Jeździłem narazie trochę po A2 bo w końcu otwarta no ale to przy większych prędkościach ta kontrolka od turbo się zapala, niewiadomo czemu.

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
PostDodany: 21 cze 2012, 22:13 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 sty 2007, 0:00
Posty: 1674
Imię: Szymon
Lokalizacja: Łódź
Przeczyść układ dolotowy - najlepiej umyj - będzie cały w oleju z turbiny. Na pełny zbiornik ropy nalej uszlachetniacza, lub trochę benzyny i jeździj, systematycznie i płynnie zwiększaj jej buta, kontroluj stan i jakość oleju. Jeśli jeździsz codziennie, poprawi się niebawem.

Pozdrawiam.


Na górę
PostDodany: 01 lip 2012, 20:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2012, 19:41
Posty: 1178
Imię: Adam
Lokalizacja: Warszawa
Kopci jak...

Narazie w trasy polatałem trochę. Zaskoczony jestem spalaniem.
Wygląda to tak że w mieście pali dość dużo, choć tego jeszcze nie obliczyłem.
Niedawno zatankowałem w końcu do pełna i zacząłem spisywać. Za pierwszym razem pojeździłem około 100 km po mieści + około 300 trasa i wyszło 6.7L/100
A wracając do Wawy zalałem do pełna, zrobiłem nieco ponad 400 km w samej trasie i wyszło 5.6L/100 :)))) a nie powiem żebym wolno jeździł.

No tylko na chmura za samochodem :/

_________________
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl