Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 lis 2018, 14:13

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 02 wrz 2009, 18:51 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 sie 2009, 20:57
Posty: 9
Lokalizacja: Czarny Las Cze-wa
jak w temacie po zagrzaniu silnika nieraz na wolnych obrotach około 900-1000 potrafią spaść obroty do 300 i po chwili zgaśnie po uruchomieniu silnik pracuje normalnie nie jeżdżę nią na co dzień i nie wiem jakie są jeszcze objawy ....wygląda mi to na elektrykę... lancia prisma 1600 16v 82-83r


Ostatnio zmieniony 02 wrz 2009, 20:09 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
poprawiłem tytuł zgodnie z zasadami


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2009, 18:53 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2006, 0:00
Posty: 356
Lokalizacja: Kraków
Masz lpg ? obadaj sygnal z sondy lambda i czujnika temp


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2009, 20:03 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 sie 2009, 20:57
Posty: 9
Lokalizacja: Czarny Las Cze-wa
a gdzie tego szukać i czym to zbadać? to jest gaźnik.


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2009, 20:12 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 0:00
Posty: 10894
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
jeśli jest na gaźniku to nie ma sondy. Wyczyść gaźnik

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Delta 08 2.0 jtd
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2009, 20:28 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 sie 2009, 20:57
Posty: 9
Lokalizacja: Czarny Las Cze-wa
dowiedziałem się więcej o jej bólach;gaźnik był czyszczony i regulowany w kwietniu i nie pomogło .jak zaczyna nawalać to jest takie odczucie jak gdyby 1wsza przepustnica nie działała bo na 2giej ciągnie aż kapcie piszczą .Był już u mechaników różnych i oni nie widzą problemu bo u nich działa ok


Na górę
PostDodany: 02 wrz 2009, 22:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2006, 0:00
Posty: 356
Lokalizacja: Kraków
Moze gaznik padaka ,albo zle ustawiony , bo tam tez ustawia sie jakies wzbogacenie czy cos , bys byl w krakowie to by moznabylo ci kogos polecic co sie zna na ustawianiu gaznikow ;)


Na górę
PostDodany: 03 wrz 2009, 1:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 sty 2008, 0:00
Posty: 340
Lokalizacja: Warszawa
Może trzeba ustawić zapłon aparatem i przy pomocy stroboskopu (gdy po rozgrzaniu silnika gaśnie, to może jest wina w elektryce). w starszych silnikach widziałem poprawę po ustawieniu zapłonu. Objawiało się to jednak w sposób taki, że silnik niby dobrze chodził, po rozgrzaniu zaczynało go mulić, aż w końcu gasł. Po zgaśnięciu, nie zapalał przez jakiś czas, aż tu znowu cyk... i jakby problemu nie było :-? Po ustawieniu zapłonu było już ok : yesyes :
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten problem, ale może to być coś podobnego. Problem może być też w palcu rozdzielacza, może pompa paliwa już nie wyrabia, może filtr paliwa się przytyka. :roll:

Coś mi nie pasuję w opisię, że niby Twój silnik to 16v... i jeszcze na gaźniku ??? :|


Na górę
PostDodany: 03 wrz 2009, 14:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 mar 2006, 0:00
Posty: 356
Lokalizacja: Kraków
Ale chyba nie bylo prismy 1.6 16v , nie mowiac o latach 82-83 ;)


Na górę
PostDodany: 03 wrz 2009, 14:54 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 0:00
Posty: 5245
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
DeviLL pisze:
Ale chyba nie bylo prismy 1.6 16v , nie mowiac o latach 82-83 ;)

Pewnie chodzi o 1.6 na dwoch walkach ;)

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
PostDodany: 03 wrz 2009, 21:43 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 sie 2009, 20:57
Posty: 9
Lokalizacja: Czarny Las Cze-wa
Pewnie chodzi o 1.6 na dwoch walkach ....nie rozbierałem tego mogę się mylić to znaczy co 8v z tym gaśnięciem to jest raz na jakiś czas a przeważnie właścicielowi 3*w miesiącu a ona ma jakąś dysze elektryczną lub coś takiego .Proszę o więcej danych na temat tego silnika bo od sprzedającego słyszałem że ma 105 KM .Jak uda mi się wrzucić fotki to zobaczycie ten eksponat KTÓRY MNIE ZADZIWIA OSIĄGAMI 8-O nie znam tego samochodu ale jak na swój wiek to elektrykę ma bardzo rozwiniętom i boje się tego że zaczyna śniedzieć


Na górę
PostDodany: 04 wrz 2009, 10:10 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lis 2007, 0:00
Posty: 895
Lokalizacja: Warszawa
tam raczej nie ma aparatu ,jest tylko rozdzielacz,
zapłonem steruje moduł zpłonowy


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl