Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 lip 2018, 04:21

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 09 sty 2018, 23:36 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2006, 00:00
Posty: 37
Lokalizacja: Helsinki
Witam,
Oryginalny Clarion ze zmieniarka + navigacja w mojej Coupe 3.0, rocz.97. Radio dziala bez zastrzezen ale wyswietlacz pokazuje tak malo, ze mozna go uznac za byly wyswietlacz. Przez pewien okres czasu pokazywal calkiem duzo, gdy sie radio nagrzalo :-)
Chcialbym miec oryginal. Trudno znalezc uzywane. Czy moze ktos doradzi gdzie to mozna naprawic? Znalzem w necie info, jak ponizej, czyli wiem ze jest to naprawialne...ale raczej przez fachowca ;-)


For those with the necessary expertise to replace them, we have included the part numbers for the LCD display and the bulbs. The display used has a propensity to fade after about 10-15 years. Fortunately, it is available from Clarion Service Centers or Roverville Radio and is quite reasonably priced.

Clarion Part No.
Description
Quantity

379-1005-21
LCD Display
1pc

017-0376-02
Bulb, 8 volt 105mA (LCD)
2pcs

991-6803-00 (supercedes 017-0345-09)
Bulb, 14 volt 40mA (Switches)
5pcs

345-7071-14 (supercedes 345-7148-07)
Lamp Cap PM9861L (LCD bulbs)
2pcs

345-7071-14 (supercedes 345-7148-06)
Lamp Cap PM9861L (Switch bulbs)
5pcs


Na górę
Post: 10 sty 2018, 09:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 00:00
Posty: 2738
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Nawigacja w ADM838?
I co to znaczy, ze wyświetlacz pokazuje mało? Podświetlenie działa?

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
Post: 10 sty 2018, 11:15 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2006, 00:00
Posty: 37
Lokalizacja: Helsinki
Navigacja dodatkowo :-) Od poczatku sprzedarzy Coupe byla oferowana jako opcja. Monitor byl montowany z lewej, gornej czesci panelu sterowania. Zdjalem to, bo wygladalo to dla mnie troche jak doklejone. Moze kiedys zaloze ponownie :-)
Odnosnie radia. Wyswietlacz dozyl konca swoich dni i nie pokazuje juz praktycznie nic. Nie ma problemu ze swiatlem ale litery i cyfry niewidoczne. Potrzeba wymienic co najmniej 379-1005-21 LCD Display. Szukalem w necie ale jeszcze nie namierzylem. Dzisiaj skontkatuje sie z jakims serwisem Clarion'a w Europie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]