Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 lip 2019, 12:21

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 712 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 23 mar 2009, 18:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 mar 2008, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Gliwice
tylko że loudlink kosztuje ponad 700 zł ,a to cos około 400.Skoro jest róznica cenowa , to zapewne urządzenie też jest inne.


Na górę
PostDodany: 07 kwie 2009, 13:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2006, 0:00
Posty: 402
Imię: Marcin
Lokalizacja: Poręba Wielka/Gdańsk
Witam !

Otóż w weekend majstrowałem przy radyjku w Lybrze, ponieważ zmieniarka czasami działa, czasami nie :D. Chciałem podłączyć wejście AUX, wg. instrukcji. Po wyciągnięciu ICS-u ukazała mi się niebieska, zagospodarowana przez zmieniarkę kostka mini iso. Zmostkowałem podane w instrukcji wejścia, a po włączeniu radyjka ukazał mi się napis AUX. Postępując zgodnie z instrukcją, podłączyłem kanały prawy i lewy, przez podlutowanie się w kable od zmieniarki, podobnie z masą, połączenie mostkowe zrobiłem na przełącznik. Teraz w razie potrzeby, bez żadnych kombinacji mogę się przełączyć między zmieniarką, a wejściem AUX, wciskając jeden guzik :) i wszystko działa, jak należy.

Więc koledzy z Lybrami ze zmieniarką, istnieje możliwość "dorobienia" wejścia AUX i słuchania muzyki z przenośnych odtwarzaczy w naszych Lybrach ;)

Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 08 kwie 2009, 14:41 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 0:00
Posty: 27
NajMlodszyM pisze:
Witam !

Otóż w weekend majstrowałem przy radyjku w Lybrze, ponieważ zmieniarka czasami działa, czasami nie :D. Chciałem podłączyć wejście AUX, wg. instrukcji. Po wyciągnięciu ICS-u ukazała mi się niebieska, zagospodarowana przez zmieniarkę kostka mini iso. Zmostkowałem podane w instrukcji wejścia, a po włączeniu radyjka ukazał mi się napis AUX. Postępując zgodnie z instrukcją, podłączyłem kanały prawy i lewy, przez podlutowanie się w kable od zmieniarki, podobnie z masą, połączenie mostkowe zrobiłem na przełącznik. Teraz w razie potrzeby, bez żadnych kombinacji mogę się przełączyć między zmieniarką, a wejściem AUX, wciskając jeden guzik :) i wszystko działa, jak należy.

Więc koledzy z Lybrami ze zmieniarką, istnieje możliwość "dorobienia" wejścia AUX i słuchania muzyki z przenośnych odtwarzaczy w naszych Lybrach ;)

Pozdrawiam
Mam pytanie co do tego wejścia. Jak podłączę odtwarzacz mp3 to dźwięk będzie bez straty jakości? Jakość będzie taka sama jak w przypadku zmieniarki?
P.S. Czy takie coś zadziała?
:link:
Nie trzeba by się bawić w te kabelki.


Na górę
PostDodany: 08 kwie 2009, 15:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 mar 2008, 0:00
Posty: 60
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
wszystko sprawa co podłączysz bo z dźwiękiem z odtwarzaczy mp3 bywa rożnie u mnie samo wejście do radia działa bez problemów (szumów)


Na górę
PostDodany: 08 kwie 2009, 15:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2006, 0:00
Posty: 402
Imię: Marcin
Lokalizacja: Poręba Wielka/Gdańsk
A więc jakość dźwięku nie ulega żadnej utracie jakości przy odtwarzaniu przez wejście AUX. Jakość już zależy od odtwarzanego pliku. Patrząc na to wejście aux z allegro, na pierwszy rzut oka wygląda na działające. Jeśli byłoby zdjęcie tej kostki z tyłu - można by to stwierdzić. Z drugiej zaś strony, współpracuje ona z beckerem, a do Lybry z navi zmieniarki były beckera.... może któryś z użytkowników lybry z navi się wypowie...

Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 08 kwie 2009, 17:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 0:00
Posty: 27
Problem w tym, że nie mam navi. Czyli powinienem mieć zmieniarkę grundiga. Oznacza to, że nie będzie pasowało?

P.S. Tu z koleji pisze, że do grundiga =>
Kod:
http://www.allegro.pl/item598688059_wejscie_sygnalowe_aux_grundig_wysylka_priorytet.html
Co o tym myślicie?


Na górę
PostDodany: 08 kwie 2009, 21:52 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 mar 2009, 0:00
Posty: 454
Pablo55 pisze:
Problem w tym, że nie mam navi. Czyli powinienem mieć zmieniarkę grundiga. Oznacza to, że nie będzie pasowało?

P.S. Tu z koleji pisze, że do grundiga =>
Kod:
http://www.allegro.pl/item598688059_wejscie_sygnalowe_aux_grundig_wysylka_priorytet.html
Co o tym myślicie?
ciekawostka dołączam się do pytania, oraz trzeba by dokupić kabli bo te dwa to za mało.


Na górę
PostDodany: 10 kwie 2009, 15:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2006, 0:00
Posty: 402
Imię: Marcin
Lokalizacja: Poręba Wielka/Gdańsk
Jak najbardziej, ten kabel będzie działać. Ale dopiero po odłączeniu zmieniarki i podmianie na ten kabel z allegro. Żeby to wszystko działało, trzeba by jeszcze dokupić przejściówkę z mini jack-a na chinch, złączyć do kupy i podłączyć do odtwarzacza ;)


Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 10 kwie 2009, 17:38 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 0:00
Posty: 27
NajMlodszyM pisze:
Jak najbardziej, ten kabel będzie działać. Ale dopiero po odłączeniu zmieniarki i podmianie na ten kabel z allegro. Żeby to wszystko działało, trzeba by jeszcze dokupić przejściówkę z mini jack-a na chinch, złączyć do kupy i podłączyć do odtwarzacza ;)


Pozdrawiam
W takim razie kupuje co trzeba i biorę się do roboty :D Dzięki.


Na górę
PostDodany: 10 kwie 2009, 19:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2006, 0:00
Posty: 402
Imię: Marcin
Lokalizacja: Poręba Wielka/Gdańsk
Nie ma problemu ;)

BTW: Wesołych Świąt życzę ;)


Na górę
PostDodany: 14 kwie 2009, 23:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2008, 0:00
Posty: 9
Lokalizacja: Świerklany k/Rybnika
Panowie wszystko pięknie gdy się ma radio bez navi - można bez problemu zrobić sobie wyjście AUX i podłączyć cokolwiek, niemniej jednak co w przypadku radia z navi, akurat kupiłem Luci z padnięta zmieniarką (jak sie okazuje Sony) i co zrobić by wykorzystać kabelki zmieniarki do podłączenia czegokolwiek innego, przeszukałem całe forum i chyba nigdzie nie ma na to odpowiedzi, a używana zmieniarka kosztuje tyle co loudlink czyli jak nie patrząc to dużo.
Zastanawia mnie fakt jak to jest robione w przypadku kiedy jakiś magik podłącza sobie DVD (bajka jak dla mnie) wszak wykorzystuje jakoś radio do podłączenia także fonii z przenośnego DVD. Za dużo pytań...ehh
Bardzo proszę o sugestie.
Pzdr.
Grześ


Na górę
PostDodany: 20 kwie 2009, 0:18 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 mar 2009, 16:37
Posty: 29
Lokalizacja: Rumia
No i lipa, zakupiłem kabelki, podłączyłem zgodnie z instrukcją i gra... tyle ze bardzo ciiiiiicho, jakość po podwyższeniu głośności na maksa jest nędzna, spore szumy ... trochę sie rozczarowałem.. zainwestuje chyba w transmiter FM :/

_________________
Lybra SW 1,8 2k


Na górę
PostDodany: 20 kwie 2009, 9:44 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
ged pisze:
No i lipa, zakupiłem kabelki, podłączyłem zgodnie z instrukcją i gra... tyle ze bardzo ciiiiiicho, jakość po podwyższeniu głośności na maksa jest nędzna, spore szumy ... trochę sie rozczarowałem.. zainwestuje chyba w transmiter FM :/
zakupiłeś ten kabelek z miniISO do radio bez navi? Ja mam taki samodzielnie robiony i działa bardzo dobrze. MP3 playra ustawiam na 2/3 głośności i jest bardzo dobra jakość. Może spróbuj z innym playerem?

Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 20 kwie 2009, 17:42 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 mar 2009, 16:37
Posty: 29
Lokalizacja: Rumia
:link:

dokładnie ten kupiłem, wyglądał jak ten z 1szej strony posta, co ciekawe teraz bawiąc sie wtyczką po wciśnięciu do "1 kliku" słychać muzykę bez szumu ale w wersji mono..., przy głośności max nie wyrywa głośników.

może faktycznie jest coś nie tak z kostką? chyba powinienem jeszcze w niej pogrzebać, jak sadzisz?

_________________
Lybra SW 1,8 2k


Na górę
PostDodany: 21 kwie 2009, 9:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
ged pisze:
:link:

dokładnie ten kupiłem, wyglądał jak ten z 1szej strony posta, co ciekawe teraz bawiąc sie wtyczką po wciśnięciu do "1 kliku" słychać muzykę bez szumu ale w wersji mono..., przy głośności max nie wyrywa głośników.

może faktycznie jest coś nie tak z kostką? chyba powinienem jeszcze w niej pogrzebać, jak sadzisz?
weź omomierz i sprawdź połączenia w kostce. Może coś tam jest źle podłączone. Albo nie kontaktuje, szczególnie jak są takie objawy jak piszesz.

Pozdrawiam


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 712 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl