Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 wrz 2019, 10:52

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 512 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 23 lip 2008, 12:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"kaeres" pisze:
Powiedzcie proszę jedno bo nie doczytałem w tym temacie.
Czy nazwy utworów są widoczne na ekranie ICS ?
nie - bo w tej opcji wpinasz się w odtwarzacz MP3 w gniazdo słuchawkowe.


Na górę
PostDodany: 09 sie 2008, 11:35 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 cze 2008, 0:00
Posty: 27
Lokalizacja: łódź
A czy ktos może wie czy jak mam podłaczony telefon a go nie chcę to mogę w ten kabel podłaczyć mp3 , ja nie korzystam z telefonu w czasie jazy więc mi to niepotrzebne , a i jak njprosciej sprawdzic czy mam podciągniety kabel do zmieniarki , bo na wyswietlaczu mam CD ale z tyłu w bagazniku z lewej strony niestety pusto .:))

_________________
Piotr
Lybra 1.9 JTD kombi


Na górę
PostDodany: 11 sie 2008, 13:12 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
boromirep -
Jak masz telefon to i pewnie masz nawigacje, trochę dziwne że nie masz zmieniarki.
Jeśli jej faktycznie nie masz to przecież na początku wątku masz opis jak to podczepić w miejsce zmieniarki - zamiast kombinować z telefonem (bo jeśli nawet by się tak dało, to na pewno by było w mono)

_________________
LYBRA 1,9 JTD '2000


Na górę
PostDodany: 11 sie 2008, 13:57 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 cze 2008, 0:00
Posty: 27
Lokalizacja: łódź
powiem , tak nawigacji nie mam , chyba ze nie umiem sie obcługiwac ,albo dziala dopiero po podłaczeniu telefonu ,
czytałem ten watek i boję sie że jak odkrece panel to zobaczę zajeta kostkę i dopiero sie zdziwie . zaczynam sie sklaniac ku zmienareczce CD .
musze sie dowiedziec czy jak sobie kupie zmieniarkę to sa takie ktore czytają mp3 lub najlepiej płyty dvd .

_________________
Piotr
Lybra 1.9 JTD kombi


Na górę
PostDodany: 11 sie 2008, 15:50 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa

Z tego co ja wiem to nie wepniesz tu byle jakiej zmieniarki.
Poza tym to nie ma zmieniarek które czytają płyty DVD, na których pewnie byś chciał nagrać mp3 :) gdyby tak się dało to hoho - też kiedyś nad czymś takim myślałem ale niestety...

Za to są urządzonka imitujące zmieniarkę, na ktorych można odczytywać mp3 z pendriva, kart pamięci SD i mają do tego gniazdo AUX - podpina się to zamiast typowej zmieniarki
ostatnio takie coś wypatrzyłem na allegro - wirtualna zmieniarka mp3
(pewnie do lybry jest takie samo jak do Fiata i Alfy)

do tego np karta 2 czy nawet 4GB i miał byś ok. 1 000 mp3 :D

_________________
LYBRA 1,9 JTD '2000


Na górę
PostDodany: 11 sie 2008, 19:58 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 cze 2008, 0:00
Posty: 27
Lokalizacja: łódź
O to jet to tylko myślalem nad czymś tańszym , mam ten saochod od niedawna nigdy bym nie przypuszczał że moze z nim byc tyle " problemów " ( zabawy) mam znajomego co się na tym zna to go spytam chociaż wydaje mi się ze on tylko postawowe rzeczy umie a te odbiegajace od reguł to juz nie , jak znajdę troche czasu to sie rozejrzę i jak mi sie powiedzie to oczywiście dam znać .. a swoja drogą to myslałem ze da sie podłaczyc co się chce skoro jest wyjscie .

_________________
Piotr
Lybra 1.9 JTD kombi


Na górę
PostDodany: 21 sie 2008, 1:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2008, 0:00
Posty: 46
Imię: Adam
Lokalizacja: Włoszczowa
Wracając do początku tematu i do opinii - że nie da się uzyskać AUX jeśli jest już zajęta niebieska kostka przez zmieniarkę...

A próbował ktoś kto ma zmieniarkę podczepić jedno i drugie a zamiast mostka na stałe - zrobić przełącznik ?

pytanie tylko czy zrobienie mostka w tym miejscu przy podpiętej zmieniarce nie będzie powodowało nic złego

ja na próbę tak podczepiłem i radio nagle zobaczyło AUX, odczepiając mostek znów się pojawiło CD

gdyby ten pomysł wypalił mieli byśmy w prosty sposób zmieniarkę i mp3 :D

jeśli kogoś interesuje opis pinów w kostkach mini ISO to jest to TU
pod pozycją - Grundig - Złącze ISO C3

_________________
LYBRA 1,9 JTD '2000


Ostatnio zmieniony 02 wrz 2008, 12:41 przez JONAIK, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 28 sie 2008, 16:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"JONAIK" pisze:
Wracając do początku tematu i do opinii - że nie da się uzyskać AUX jeśli jest już zajęta niebieska kostka przez zmieniarkę...

A próbował ktoś kto ma zmieniarkę podczepić jedno i drugie a zamiast mostka na stałe - zrobić przełącznik ?

pytanie tylko czy zrobienie mostka w tym miejscu przy podpiętej zmieniarce nie będzie powodowało nic złego

ja na próbę tak podczepiłem i radio nagle zobaczyło AUX, odczepiając mostek znów się pojawiło CD

gdyby ten pomysł wypalił mieli byśmy w prosty sposób zmieniarkę i mp3 :D

jeśli kogoś interesuje opis pinów w kostkach mini ISO to jest to TU
dziwne - bo u mnie zmostkowanie pinów niczego nie zmieniło - dlatego właśnie kombinuję inaczej


Na górę
PostDodany: 05 paź 2008, 19:38 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 wrz 2008, 0:00
Posty: 27
Witam wszystkich.
ostatnio zamontowałem w swojej Liberce mp3 jak podaje w swojej fotorelacji "kartonik" dzięki ci za zdjęcia ,pełna profeska! sprzęt audio daje czadu zważajac na niską cenę przeróbki jakość dźwięku zależy od jakości nagrań powyżej 196 kb jest już OK


Na górę
PostDodany: 06 lis 2008, 14:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sie 2007, 0:00
Posty: 714
Skype: CZĘŚCI LANCIA LYBRA
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Witam! czy sposob podłączenia jakiejś mp3-ki czy mp4-ki do radia z navi jest taki sam?? Bo radio z navi nie ma np. przycisku AUX jak miało radio radio bez navi...

_________________
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)

Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!


Na górę
PostDodany: 08 lis 2008, 21:50 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
a ja próbowałem podpiąć się tak jak w instrukcji na http://www.clublybra.it/documenti.htm Electronica -> Cavo aux senza.... (przedostatni link), ale znalazłem tylko żeńską końcówkę DIN8.
Trochę mnie to zaskoczyło, bo zgodnie z instrukcją, powinna tam być końcówka męska (z bolcami). Zmieniarki nie mam.
Próbowałem łączyć zgodnie ze schematem, ale nie auktywnia się AUX :(
Jakoś boję się zabrać za wyciąganie radia, martwię się, że skończy się to połamaniem jakichś zatrzasków... :(
Próbował ktoś przez tą złączkę DIN8 podłączać MP3?

-- EDIT --
no i wymontowałem radio :-)
wrzucam trochę zdjęć, na których widać gdzie jest blaszka, którą wystarczy wcisnąć, żeby radio dało się wyciągnąć z ramki, bez jej odkręcania:
Obrazek

gdzie celować śrubokrętem:

Obrazek

Nie wiecie jak się nazywa to gniazdo? Da się do tego dokupić wtyczkę? Będę próbował montować DVD :-)

Obrazek

Pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 10 lis 2008, 12:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sie 2007, 0:00
Posty: 714
Skype: CZĘŚCI LANCIA LYBRA
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Właśnie podłączyłem niebieska wtyczke zgodnie z instrukcją i fotkami- niestety zero efektów... Dodam ze mam radio z NAVI i to co rzuca mi sie w oczy (w porownaniu do radia ktore nie ma navi) to zupełnie niewykorzystana wtyczka obok niebieskiej (czyli zielona). Jesli dobrze rozumiem to przełączając się na CD powinienem uzyskać dzwiek z MP3-ki. Co zrobić aby osiągnąć porządany efekt??????

Prosze o szybką odpowiedź...

_________________
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)

Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!


Na górę
PostDodany: 10 lis 2008, 16:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2008, 0:00
Posty: 390
Imię: Marek
Lokalizacja: Ruda Śląska
Toper kiedys wyczytalem ze te wtyczki sa na stronie firmy wysylkowej ELFA, tylko roznia sie ze zatrzask jest z drugiej strony.

strona na ktorej wyczytalem o tym dziwnym gniezdzie

mam nadzieje ze pomoze

pozdrawiam

_________________
Była:
Lybra 2.4JTD Intensa '03


Na górę
PostDodany: 10 lis 2008, 16:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sie 2007, 0:00
Posty: 714
Skype: CZĘŚCI LANCIA LYBRA
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
A mp3ka współpracująca z radiem z navi to jakiś temat tabu ze nikt nic nie powie?? :P

Napewno piny w moim radiu (becker) różnią się od standardowego radia (grundig) także kombinacje z jedynie niebieską kostką nie załatwią tematu.. Nie chce experymentować na mostkowaniu innych pinów (w celu uzyskania trybu w którym bedzie pracowało urządzenie zewnętrzne) aby sobie nie zaszkodzić...

Naprawde nikt do tego nie podchodził i nie ma żdanych związanych z tym doświadczeń?? :( 8O

_________________
WŁOSZKI W POSIADANIU: ALFA 147 BY ZENDER 180KM / ALFA ROMEO 166 2.4 JTDM 20V 175KM
LANCIA LYBRA SW 2.4JTD 150KM (Emblema) / LANCIA LYBRA SW 1.9JTD 115KM (Intensa)

Szukasz części do Lancii Lybry? Napisz!


Na górę
PostDodany: 11 lis 2008, 17:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"teemka" pisze:
A mp3ka współpracująca z radiem z navi to jakiś temat tabu ze nikt nic nie powie?? :P

Napewno piny w moim radiu (becker) różnią się od standardowego radia (grundig) także kombinacje z jedynie niebieską kostką nie załatwią tematu.. Nie chce experymentować na mostkowaniu innych pinów (w celu uzyskania trybu w którym bedzie pracowało urządzenie zewnętrzne) aby sobie nie zaszkodzić...

Naprawde nikt do tego nie podchodził i nie ma żdanych związanych z tym doświadczeń?? :( 8O
na clublybra.it na 100% widziałem metodę podłączenia DVD, to może był na schemacie i tor audio? Nie patrzyłem szczegółowo, bo mam inne radio, ale może sprawdź tam jeszcze raz? W dziale Multimedia mają trochę opisów.

Pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 512 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl