Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 paź 2018, 14:03

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 11 wrz 2010, 23:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 19 lut 2010, 23:18
Posty: 68
Lokalizacja: Poznań
nie rozumiem - dlaczego muzyka leciała z telefonu?

myślałem ze podłączałeś mp3?

W.

_________________
Lancia Lybra 1.6 LS, 2000r, salon polska, golas

w kolejce: Lancia Thesis


Ostatnio zmieniony 04 lut 2011, 19:34 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Używamy polskich znaków - poprawiłem


Na górę
PostDodany: 12 wrz 2010, 22:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 13 lis 2009, 20:45
Posty: 5
Lokalizacja: Myszków
Nie chce zwykła mp3 podłączyć :P chce mojego HTC bo wykorzystam fajny wyświetlacz w radiu do np automapy :) albo oglądania jakiś filmów,teledysków


Na górę
PostDodany: 08 paź 2010, 16:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
W związku z tym, że kartonik niestety utracił zdjęcia dokumentujące proces, przesuwam temat z działu "Zrób to sam" do działu "Pytania i porady techniczne".
Jeśli ktoś z Was będzie montował odtwarzacz mp3 - prosimy o fotki, a ten ciekawy temat, opatrzony nowymi fotkami, z pewnością wróci do działu "Zrób to sam".

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 12 paź 2010, 12:17 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2010, 15:17
Posty: 97
Lokalizacja: Zabrze
rozumiem że zdjęc nie da się odzyskac. Ale możecie mi chociaż podac schemat które piny trzeba zmostkowac,oraz gdzie wlutowac? wersja ze zmieniarka grungig

_________________
Lancia Lybra SW 2.0 20V


Na górę
PostDodany: 25 paź 2010, 13:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2008, 0:00
Posty: 64
Lokalizacja: Białystok
Zerknij na stronę:
>> link <<

Jest to link do pdf w którym znajdziesz to czego potrzebujesz.
Czytać tego nie musisz - jest po włosku - do zrozumienia wystarczą same obrazki :)


Na górę
PostDodany: 25 paź 2010, 19:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 mar 2005, 0:00
Posty: 611
Imię: Marek
Lokalizacja: Warszawa
O, ja robiłem na podstawie tego pdfa;)

Ale tam jest błąd na jednym z rysunków w oznaczeniu kostki ISO.

Nie pamiętam, niestety, w którym miejscu.

pozdro,

mp

_________________
Wejdź na: http://www.mierzymy.pl
Wejdź na: Niwelator laserowy


Na górę
PostDodany: 15 lis 2010, 10:38 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 20 lut 2010, 13:15
Posty: 8
Lokalizacja: Polska
Zamówiłem kabelek z tą niebieską wtyczką i zakończeniem typu "JACK 3,5" - wydawałoby się , że problemem będzie zdemontowania radia co udało mi się zrobić - poważniejszy problem to fakt , że w radiu jest już ta niebieska wtyczka wciśnięta z wyprowadzonymi kabelkami niewiadomo gdzie :|
Co z tym fantem teraz zrobić ?


Na górę
PostDodany: 15 lis 2010, 10:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2008, 0:00
Posty: 64
Lokalizacja: Białystok
qwert pisze:
Zamówiłem kabelek z tą niebieską wtyczką i zakończeniem typu "JACK 3,5" - wydawałoby się , że problemem będzie zdemontowania radia co udało mi się zrobić - poważniejszy problem to fakt , że w radiu jest już ta niebieska wtyczka wciśnięta z wyprowadzonymi kabelkami niewiadomo gdzie :|
Co z tym fantem teraz zrobić ?
To, że tam już siedzi niebieska wtyczka to pewnie dlatego, że masz wyprowadzony kabel do zmieniarki.
Jeśli nie potrzebujesz mieć zmieniarki (a wnioskuję, że nie skoro podłączasz mp3 w ten sposób) to możesz tamten wypiąć i wpiąć się swoim.


Na górę
PostDodany: 15 lis 2010, 11:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 20 lut 2010, 13:15
Posty: 8
Lokalizacja: Polska
Do zmieniarki wydawało mi się , że jest inny :| ale spróbujemy


Podmieniłem wtyczki i wszystko w porządku - działa elegancko.


Ostatnio zmieniony 04 lut 2011, 19:35 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
połączyłem posty


Na górę
PostDodany: 04 lut 2011, 19:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 wrz 2008, 0:00
Posty: 161
kartonik pisze:
O, ja robiłem na podstawie tego pdfa;)

Ale tam jest błąd na jednym z rysunków w oznaczeniu kostki ISO.

Nie pamiętam, niestety, w którym miejscu.

pozdro,

mp
Witam,
Błąd jest w oznaczeniu pinu 18 i 19 na rysunku Reg.6, a tak wszystko jest oki,
poniżej wrzucam obrazki dla potomnych.
Tak dla pamięci należy zewrzeć pin 13 i 15.
pozdrawiam


Załączniki:
Komentarz: Rozpiska pinów.
mini-iso.PNG
mini-iso.PNG [ 23.29 KiB | Przejrzano 5970 razy ]
Komentarz: W czerwonej obwódce złącze które potrzebujemy.
mini-iso2.PNG
mini-iso2.PNG [ 11.13 KiB | Przejrzano 5970 razy ]
Komentarz: Moja złączka ISO-C3, potocznie miniISO
mini-iso3.PNG
mini-iso3.PNG [ 294.81 KiB | Przejrzano 5970 razy ]

_________________
-------------------------
Na górę
PostDodany: 04 lut 2011, 20:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 15 paź 2009, 18:32
Posty: 211
Lokalizacja: Rzeszow- Maniago (IT)
mam pytanie bo troszkę się pogubiłem, ta kostkę wpinam z tyłu radia które trzeba zdemontować ???


Na górę
PostDodany: 04 lut 2011, 20:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 30 wrz 2008, 0:00
Posty: 161
tak, kostke wpinamy z tyłu radia, w miejsce niebieskiej, do której podłączona jest zmieniarka (jeżeli ktoś ją posiada).
Oczywiście jak w temacie, wersja radia bez NAVI
pozdro

_________________
-------------------------


Na górę
PostDodany: 04 lut 2011, 21:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 15 paź 2009, 18:32
Posty: 211
Lokalizacja: Rzeszow- Maniago (IT)
dzięki, jak przestanie mrozić to siekierka do ręki i rąbiemy deskę z radyjkiem, pozdro.


Na górę
PostDodany: 04 lut 2011, 21:08 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8456
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
papawhiski pisze:
dzięki, jak przestanie mrozić to siekierka do ręki i rąbiemy deskę z radyjkiem, pozdro.
:nono: :nono: :nono: :lol:

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 08 mar 2011, 17:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 lut 2011, 22:47
Posty: 7
Lokalizacja: Leszczyny
Witam czytałem już wszystko co dotyczy zmieniarek i mp3 w Lybrze i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Powiedzcie proszę do której kostki mini ISO jest podłączona zmieniarka do tej niebieskiej 8 pinowej czy żółtej 6 pinowej? Zamówiłem kabelek mini ISO 6 pin (żółty) i mini jack aby podłączyć mp3 player już się cieszyłem że będę mógł posłuchać mp3 w autko a tu okazało się że gra to bardzo słabo ponieważ gra mi to tylko wtedy gdy ściszę radio nie wiecie czym może to być spowodowane? nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale nie mogę przełączyć na radiu CD lub TAPE tylko radio gra mi cały czas jak ma ktoś jakieś pomysły to bardzo proszę o podpowiedz można na forum albo na maila szymonstroka@gmail.com Dziękuje i pozdrawiam


Ostatnio zmieniony 08 mar 2011, 18:22 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 3 razy.
polskie znaki - poprawiłem + połączyłem z podobnym tematem


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 12 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl