Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 paź 2018, 7:24

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2022 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 03 lis 2013, 17:20 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 cze 2011, 12:41
Posty: 16
Imię: Marek
Lokalizacja: Krasnik Lubelski
Jeżeli ktoś może to niech wyśle mi hasło, albo plik na maila. "goly213@wp.pl" Dzięki z góry

_________________
Lancia Lybra SW 2,0 20V 113kw


Na górę
PostDodany: 09 lis 2013, 18:32 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 09 lis 2013, 13:17
Posty: 1
Imię: marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam, jaki koszt byłby podlączenia dvd i kamerki, pisze do kolegi z Jeleniej Góry


Ostatnio zmieniony 09 lis 2013, 18:40 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisownia!!!


Na górę
PostDodany: 11 gru 2013, 18:41 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 cze 2011, 12:41
Posty: 16
Imię: Marek
Lokalizacja: Krasnik Lubelski
Jeżeli chodzi Ci o Jana123456 z JG to koszt około 1000 PLN

_________________
Lancia Lybra SW 2,0 20V 113kw


Na górę
PostDodany: 11 gru 2013, 22:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2012, 18:15
Posty: 2385
Skype: pr2em0
Imię: Przemek
Lokalizacja: Chojna - ZGR
materiał + robocizna ma się rozumieć?

_________________
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II


Na górę
PostDodany: 16 gru 2013, 10:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
To ja założę za 500zł w CZ-B
a kolorowy 900zł.
:)


Na górę
PostDodany: 21 gru 2013, 12:44 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 cze 2011, 12:41
Posty: 16
Imię: Marek
Lokalizacja: Krasnik Lubelski
Kolega Jan z JG przerabia oryginalny wyświetlacz i na nim wyświetlany jest obraz z dvd i kamery cofania. Wywala także Bose i robi w niej dźwięk 5.1 O bliższe szczegóły musicie się już z nim kontaktować. Pozdrawiam

_________________
Lancia Lybra SW 2,0 20V 113kw


Na górę
PostDodany: 21 gru 2013, 19:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 lis 2013, 8:48
Posty: 16
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam, Podjąłem się samodzielnego montażu tunera dvb-t w lybrze. Mam ICS bez navi i bez gniazda 13pin
wszystkie modyfikacje wykonałem na podstawie tego manuala:
http://www.clublybra.com/multimedia/Lyb ... 3%20II.pdf

Jedyny problem na jaki napotkałem dotyczy tego obrazka:
Obrazek
Autor manuala nakazuje podłączyć poprzez przełącznik punkt na płytce (A2) z pinem 19(wyjście video) w gnieździe scart. Mój problem polega na tym że w moim dekoderze pod tym pinem nie ma żadnego przewodu. Posiadam dekoder wiwa hd-50. Jest tu ktoś kto może mi rozjaśnić dlaczego tak jest?
Podejmując się tego projektu sugerowałem się tym postem:
Autor użył tego samego dekodera
omega04 pisze:
Witam, chciałem się pochwalić moimi dokonaniami :), właśnie mniej więcej skończyłem montaż dekodera DVT-T z możliwością odtwarzania mp3 oraz filmów i zdjęć do swojej lyberki :).Narazie głównie wykorzystam to jako player gdyż ten dekoder jest tylko cyfrowy a u mnie niestety jeszcze nie ma kanałów w tej technologi. Posiadam radio bez navi a także bez wtyczki 13 pin. Podłączenie wydaje mi się całkiem proste (oczywiście dla kogoś kto się sprawnie posługuje lutownicą) gdyż nie trzeba robić wzmacniacza synchronizacji.

To jest ten dekoder http://www.tinyurl.pl?hMZ43jep.
Naprawdę fajna sprawa jest to małe potrzebuje co prawda zasilania 5V 1.5A ale już zamówiłem na allegro taki do zapalniczki więc wystarczy tylko podłączyć kable i będzie śmigać.

Całość robiłem w oparciu o ten schemat : http://www.tinyurl.pl?BNoAk4Xt, chodź nie do końca chciało mi to działać po kilki kombinacjach się udało, obraz zaczął być wyświetlany. Podłączenie radia do dekodera zrobiłem za pomocą dwóch kabli, z radia wychodzi kabel VGA o kolo 20 cm zakończony wtyczka vga, a do samego dekodera podłączyłem się skrętka sieciową, śmiga aż miło :). Nie mam jeszcze zdjęć gdyż narazie nie miałem czasu tego robić, a jeszcze nie skończyłem gdyż muszę założyć jeszcze małe kostki łączące przełącznik z radiem (narazie taka mała prowizorka). Gdyby ktoś miał problem z tym konkretnie radiem bez wtyczki pin 13 to chętnie pomogę :).
Ten problem rozwiązałem. Dla innych zaciekawionych tematem napiszę o co chodziło. W gnieździe scart kabla łączącego telewizor z dekoderem pin 19 jest krosowany z pinem 20. dlatego w momencie gdy ja podłączałem się bezpośrednio pod gniazdo w dekoderze interesujący mnie sygnał był na pinie 20.
Po podłączeniu wszystkiego i zamontowaniu ICS,a wszystkie funkcje działają ale niestety obraz na wyświetlaczu jest biały i cały czas podświetlany. Sprawdziłem wszystkie połączenia i są prawidłowe.
Pytanie do ludzi których wykonali coś takiego u siebie, co może powodować taki stan rzeczy?
Nie wiem czy tak powinno być ale na płytce wszystkie punkty masowe i sygnału RGB mają zwarcie. Jest ktoś kto może mi powiedzieć czy taki stan rzeczy jest poprawny czy po prostu mam uszkodzonego ICS'a

Obrazek


Na górę
PostDodany: 22 gru 2013, 16:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 29 lis 2013, 8:48
Posty: 16
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Nie ma na tym forum nikogo kto wykonał taką przeróbkę u siebie?

Temat Rozwiązany. Wszystko śmiga jak ta lala :). Możecie śmiało działać według tego manuala. Jest poprawny :)


Na górę
PostDodany: 13 lut 2014, 20:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2006, 0:00
Posty: 393
Imię: Marcin
Lokalizacja: Poręba Wielka/Gdańsk
Witam !
Ja do swojego radyjka bez navi i gniazda 13 pin w Lybrze chciałbym podłączyć coś takiego:http://allegro.pl/smart-tv-box-andrino- ... 34999.html
Smart TV w lybrze ? Czemu nie :)

Pojawia się tylko problem połączenia tego ustrojstwa z radyjkiem, bo póki co, wszystkie urządzenia, które znalazłem, mają wyjścia HDMI albo COMPOSITE.

Jedyne rozwiązanie, z racji bardzo wysokiej ceny konwertera COMPOSITE na RGB, to... zastosowanie konwertera HDMI --> VGA --->RGB. Koszt kompilacji takich konwerterów/adapterów oscyluje w okolicach 30 złotych. Teraz pytanie:

Czy próbował ktoś podłączyć do radia w Lybrze jakieś urządzenie przez kabel VGA, który jak by nie patrzeć dostarcza sygnał RGB ? Czy ten projekt ma szansę na pozytywne zakończenie, czy raczej przygotować się na montaż wiwy-50hd, który to nie wymaga żadnych skomplikowanych adapterów/konwerterów ?

Taki android box w lybrze, po uzbrojeniu go w GPS USB + internet przez wifi ze smartfona bądź modemu USB daje nam nieskończone możliwości multimedialne w Lybrze, + Automapa, mapy google, youtube, skype, facebook, gry, aplikacje do mierzenia osiągów samochodu i miliard innych aplikacji z Google Play...


Na górę
PostDodany: 18 lut 2014, 9:40 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
NajMlodszyM pisze:
.... zastosowanie konwertera HDMI --> VGA --->RGB. ....
Sygnal vga musisz mieć o f jak RGB TV a nie komputerowy, wtedy się uda.
Konwertery VGA dadzą Ci obraz do wyświetlenia na monitorze, ICS tego nie przełknie.


Na górę
PostDodany: 10 mar 2014, 22:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2012, 16:21
Posty: 20
Imię: Sławek
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam mam isc z wejściem 13 pinowym z tylu i chciałbym to podłączyć bez integracji w płytę .I tu moje pytanie odnośnie tego wzmacniacza sygnału opartego na układzie lm1881n,na schemacie znajdują się w tym układzie dwa kondensatory 0.1uF i rezystor 680kohm one tez są niezbędne czy obedzie się bez nich.


Na górę
PostDodany: 11 mar 2014, 7:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
slawek1jan pisze:
Witam mam isc z wejściem 13 pinowym z tylu i chciałbym to podłączyć bez integracji w płytę .I tu moje pytanie odnośnie tego wzmacniacza sygnału opartego na układzie lm1881n,na schemacie znajdują się w tym układzie dwa kondensatory 0.1uF i rezystor 680kohm one tez są niezbędne czy obedzie się bez nich.
To zależny jaki sygnał będziesz wprowadzał.


Na górę
PostDodany: 11 mar 2014, 10:49 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2012, 16:21
Posty: 20
Imię: Sławek
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Kolego bronx możesz to bardziej sprecyzować czyli że z układem jest do jakiego sygnału a bez do jakiego?


Na górę
PostDodany: 12 mar 2014, 9:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
Lm używasz do wyodrębnienia sygnału synchro, lub/i jego odwróceniu, wszystko zależy od tego co wprowadzasz np. sygnał z DVD RGB po euro w trybie wymieniony w postach pójdzie bez LM.


Na górę
PostDodany: 12 mar 2014, 9:36 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2012, 16:21
Posty: 20
Imię: Sławek
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Czyli według tego co piszesz to jeżeli posiadam dvd z rgb z wyjściem euro, to wystarczy, że podłącze do mojego wejścia 13 pinowego do isc 3 kable rgb, 1 kabel od synchronizacji scyn, 3 kabelki z masa i to będzie chodzić i już tego układu z lm1881n nie potrzebuje, a obraz będe zmieniać za pomocą przycisku trip. Popraw mnie, jeśli się mylę bo chyba to za proste.


Ostatnio zmieniony 12 mar 2014, 9:42 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisownia/ortografia!!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2022 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl