Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 lis 2018, 0:01

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 cze 2017, 23:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 mar 2015, 20:43
Posty: 35
Imię: Marcel
Lokalizacja: Częstochowa
Witam serdecznie, od dawna chciałem zakupić sobie zmieniarkę do samochodu poniewaz nie miałem jej od nowości, muzyka non stop puszczana z adaptera ale popsuł się a adaptery które są na allegro są tak słabe że nie mają żadnej jakośći. Planuje zakupić Zmieniarke Yatour

Teraz pytanie kluczowe, Która kostka jest odpowiednia za zmieniarke odrazu przy radiu i czy będzie mi odczytywało tą zmieniarke i bedze kompatybilna z ICS ze zmienie sobie na CD i wyswietli mi zmieniarke:
Wstawiam foto tyłu radia PRZYKŁADOWEGO i która kostka odpowiada za zmieniarkę, bo widze na allegro ze jest niebieska kwadratowa kostka na 8 pinów w radiu i czy to jest to samo co w radiu gdzie wystarczy tylko podpiąć bez żadnych przelutowań?
I jeszcze pytanie na przyszłość mam zamiar zakupić nowe radio bo tu juz mi się ramka rozlatuje i nie wiem czy uda mi się uratować, czy do nowego radia idetycznego potrzebuje tylko kodu do radia czy cos jeszcze?


Załączniki:
dupas.jpg
dupas.jpg [ 149.97 KiB | Przejrzano 2882 razy ]
Na górę
PostDodany: 05 cze 2017, 14:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Radio rozumiem bez navi? Kostka mini iso niebieska. Yatour jeśli jest kompatybilny z grundigiem bo takie masz radio to obsłużysz je z kierownicy i ICS wyświetli 6 CD jak w oryginalnej zmieniarce. Pamiętaj że w każdym z sześciu folderów na karcie sd możesz wrzucić do 99 mp3. Nic nie trzeba lutować. Radia nie musisz całego wymieniać bo ramkę samą możesz dokupić na np: allegro. Demontaż ramki po wyciągnięciu szufladki z uchwytem na napoje i awaryjkami i odkręceniu dwóch wkrętów torx. Góra ramki mocowana na zatrzask więc delikatnie ją wyciągasz do siebie. Do podłączenia yatoura i tak musisz ramkę odkręcić aby radio wyciągnąć. Demontaż radia jest opisany na forum. Poszukaj.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 05 cze 2017, 19:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 mar 2015, 20:43
Posty: 35
Imię: Marcel
Lokalizacja: Częstochowa
DZIĘKI WIELKIE! TO się nazywa odpowiedź która dociera i w 100% jest to co chciałem wiedzieć. Dziękuję Ci bardzo. Tematu nie zamykam własnie będe zamawiał zmieniarkę. Tylko pytanie gdzie najlepiej ją umieścić? W schowku myślałem zeby ją schować ponieważ nie jest duża a ja nie potrzebuje 100% powierzchni w schowku.


Na górę
PostDodany: 05 cze 2017, 19:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Schowek może być. Zmieniarka się nie nagrzewa więc problemu nie powinno być a i dostęp będziesz miał dobry przy np: wymianie karty.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka


_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 05 cze 2017, 19:31 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 mar 2015, 20:43
Posty: 35
Imię: Marcel
Lokalizacja: Częstochowa
Zamówiłem, odezwę się jak zamontuje, mam jeszcze problem.. troszeczkę radio śnieży mało ale przed wymianą kabli zapłonowych była tragedia ale po wymianie jest lepiej, jest może jakis patent na poprawe sygnału, bądź wymiana anteny na jakąś inną ? Lepszą?


Na górę
PostDodany: 05 cze 2017, 20:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Poszukaj gdzie w Twoim autku znajduje się wzmacniacz antenowy. W SW chyba gdzieś w bagażniku po lewej stronie pod tapicerką. Ja mam antenę w tylnej lewej szybie i gdzieś w tych okolicach chyba wzmacniacz widziałem. Trzeba poprawić kontakty we wtyczce wzmacniacza.

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka


_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 08 cze 2017, 22:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 24 mar 2015, 20:43
Posty: 35
Imię: Marcel
Lokalizacja: Częstochowa
Zmieniarka zamontowana! Umieściłem ją w tym miejscu ponieważ po ostatnich przemyśleniach stwierdziłem ze tutaj będzie najwygodniej! Zmieniarka super USB. SD, AUX więcej do życia nie potrzebuje, super oddaje dźwięk, fajnie zintegrowana z radiem lybry Polecam jak najbardziej i dziękuję za pomoc. Ramki nie wymieniam w ruch poszły trytki :P troche niechlujne rozwiązanie ale działa i nie widać trytków. Pozdrawiam


Załączniki:
ZMIENIAra.jpg
ZMIENIAra.jpg [ 35.81 KiB | Przejrzano 2756 razy ]
Na górę
PostDodany: 09 cze 2017, 8:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Niech zmieniarka problemów nie sprawia i ucho cieszy:-)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl