Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 maja 2018, 18:54

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: 01 mar 2011, 19:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 00:00
Posty: 68
Lokalizacja: Rzeszów
Witam

Czy taki kabel umożliwi mi podłączenie odtwarzacza mp3 do radia bez navi w lybrze: :link: :?:

Dziękuję z góry za odpowiedź


Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 19:44 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Skracamy linki.


Na górę
Post: 01 mar 2011, 19:51 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
Tak
Umożliwi

_________________
QV...soon:)


Na górę
Post: 04 mar 2011, 08:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 wrz 2008, 00:00
Posty: 173
Lokalizacja: L U B I N
sprawdz czy nie masz pod kierownicą kabla od zmieniarki. bo jesli masz to u elektronika za 20 zł taki zrobisz na dina, nie bedziesz musiał radia wyciągać tylko sie podepniesz pod zmieniarke ;) ja tak mam. i nie tylko ja. nie bedziesz musiał płacić kosztów wysyłki. gdzieś na forum był opis takiego kabla poszukaj dobrze


Na górę
Post: 04 mar 2011, 16:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 00:00
Posty: 68
Lokalizacja: Rzeszów
Witam

Kupiłem kabel z powyższej aukcji i niesyty jest problem bo nie działa tak jak trzeba.
Po podłączeniu nie mogę zmienić przyciskiem SRC źródła dźwięku z RADIO na CD. Jak podłączę mp3 i całkowicie ściszę radio wtedy słychać dźwięk mp3 ale wyłącznie w głośnikach z tyłu i bez możliwości jakiejkolwiek regulacji.
W czym jest problem? Co mam zrobić żeby wszystko działało jak należy?
Radio z tyłu wygląda tak:
Załącznik:
20110304056.jpg
20110304056.jpg [ 48.78 KiB | Przejrzano 12220 razy ]
Od czego jest ta zielona wtyczka? Gdzie powinien być podłączony kabel od zmieniarki jeśli by był?

Kabel który kupiłem na Allegro wygląda tak:
Załącznik:
20110304059.jpg
20110304059.jpg [ 15.01 KiB | Przejrzano 12220 razy ]
Załącznik:
20110304060.jpg
20110304060.jpg [ 20.91 KiB | Przejrzano 12220 razy ]
Czy to można jakoś przerobić żeby działało? Czy muszę kupić kabel na niebieskiej, 8-pinowej wtyczce taki jak tutaj :link:?


Na górę
Post: 04 mar 2011, 16:46 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
Oj czeka cie przekładanie pinów:
klik

Patrz na diagram i poprzekładaj zgodnie z opisem:
The pin 18, 19 and 20 carried the signal and more specifically the pin 18 is ground (-), the pin 19 is positive in the right channel (R +) and finally the pin 20 is positive the left channel (L +). Additionally should bridge (to connect to each other) to pin 13 (data in) & 15 (data out).
I będzie śmigać

_________________
QV...soon:)


Na górę
Post: 04 mar 2011, 17:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 00:00
Posty: 68
Lokalizacja: Rzeszów
A nie mogłeś o tych pinach wcześniej napisać...
To z allegro jest na 6-pinowej wtyczce z 3 stykami i można ją podłączyć do pinów 1-6 bo tak pasuje.

Czyli kupiłem niewłaściwy kabel. Powinien byc z 8 pinowym mini ISO... :-x

Heathen, tak na przyszłość zanim coś doradzisz to zorientuj się w sprawie czego doradzasz :D


Na górę
Post: 04 mar 2011, 17:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
Mea culpa... biję się w pierś : zawstydzony : : zawstydzony : : zawstydzony : : zawstydzony : podpowiedziałem teraz by choć trochę zmyć swą hańbę!:)

Dasz radę:) troszkę dłubania nie zaszkodzi:P
Pozdrawiam ;)

_________________
QV...soon:)


Na górę
Post: 19 mar 2011, 05:14 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 lut 2011, 22:47
Posty: 7
Lokalizacja: Leszczyny
Witam ja także kupiłem taki sam kabelek 6 pin mini ISO żółte i mam identycznie jak kolega powyżej dopiero jak ścisze radio to cokolwiek słychać ale tyklko w tylnuch glośnikach ale bardzo barrdzo cicho jak ktoś wpadłby na pomysł jak przerobić ten kabelek żeby wszystko bylo OK to byłbym wdzięczny


Na górę
Post: 19 mar 2011, 13:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2009, 00:00
Posty: 68
Lokalizacja: Rzeszów
Rozwiązanie jest bardzo proste. Należy zwrócić żółte iso i kupic niebieskie.
O takie: LINK
Po takim zabiegu wszystko działa jak należy.


Na górę
Post: 08 kwie 2011, 10:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 23 mar 2011, 11:31
Posty: 488
Imię: dominik
Lokalizacja: warszawa
czy dobrze rozumiem, że do radia z navi taka fajna możliwość podłączenia kabelka nie istnieje?

_________________
była lancia lybra sw 1.9jtd :-(


Na górę
Post: 08 kwie 2011, 12:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Posty: 1180
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)
zobacz czy masz jakąś złączkę okrągłą przy lub dźwignią otwierania maski silnika. Być może tam będziesz się mógł wpiąć z AUX'em

_________________
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, aktualnie Croma 1,9 150KM :)


Na górę
Post: 08 kwie 2011, 14:15 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lip 2010, 18:44
Posty: 7
Lokalizacja: Biłgoraj
Kochani ja właśnie zrobiłem wyjście AUX ok 1 h pracy no moze 1,5 ;) Moja Lybra ma ICS bez Navi i posiada zmieniarkę.
Rzeczywiście po zmostkowaniu 2 pinów w radiu pojawia się AUX po podłączeniu kolejnych 3 pinów muzyka z mp3 płynie. Podłączyłem się zaraz przed kostką ISO razem z przełącznikiem.
Tylko jest mały problem
Po podłączeniu zmieniarki płynie dźwięk z mp3 i płyty zwieranie i rozwieranie mostka nic nie daje tylko znika i zalacza sie AUX. Byłem dzisiaj u elektronika stwierdził ze to wina tylko przełącznika i musi byc z 9 nózkami wył/zał.
Po zarejestrowaniu się na wloskim forum http://www.clublybra.com/?page_id=7 Lyberki znalazłem taki schemat i mam nadzieje ze wlasnie o to chodzi. Czy mógłby ktoś potwierdzić??


Załączniki:
cavo no navy senza perdere funzioni caricatore.pdf [33.64 KiB]
Pobrany 164 razy
aux1.JPG
aux1.JPG [ 36.94 KiB | Przejrzano 11790 razy ]
Na górę
Post: 08 kwie 2011, 18:14 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Posty: 1180
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)
o to właśnie chodzi :) muszą być w przełączniku styki zwierne (NO) i styki rozwierne (NC)
Powodzenia

_________________
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, aktualnie Croma 1,9 150KM :)


Na górę
Post: 08 kwie 2011, 22:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 23 mar 2011, 11:31
Posty: 488
Imię: dominik
Lokalizacja: warszawa
to navi to mi na przekleństwo wychodzi.
i tak w pl nie działa, a utrudnia i aux i inne cuda

_________________
była lancia lybra sw 1.9jtd :-(


Na górę
Post: 08 kwie 2011, 22:50 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9574
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Ale jest telefon, a to znacznie ułatwia życie :D

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]