Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 gru 2018, 13:25

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 21 lis 2016, 11:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Posty: 53
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok
Witam wszystkich

Proszę o wyrażenie waszych opinii na temat radia 2 din firmy VORDON HT-869V2 oraz jego montażu w Lancii Lybrze. Moje radio z navi padło przestało włączać się i mam mały dylemat czy kupić używkę a może pójść naprzód i wstawić radio 2 din i dorobić ramkę.

Interesuje mnie takie radio


Obrazek

znalazłem w necie taki montaż radia 2 dinowego i tak zrobiłbym u siebie.

Obrazek

Obrazek

CO myślicie o moim pomyśle?? Miałem w planie kupić dvd na zagłówek do bajek dla syna ale wpadł mi do głowy pomysł z tym radiem :D


Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 17:28 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Linki aukcyjne niedozwolone w dziale technicznym!


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 11:30 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 mar 2013, 23:43
Posty: 980
Imię: marcin
Lokalizacja: Brzeszcze
Całkiem spoko to wygląda. Jednak jakoś głębiej probowalbym to wsadzić, może gdzieś są dostępne ramki pod takie radio?

_________________
https://www.facebook.com/groups/LanciaKappaKlubPoland/


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 11:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2012, 18:15
Posty: 2385
Skype: pr2em0
Imię: Przemek
Lokalizacja: Chojna - ZGR
Rzecz gustu.
Mi osobiście podoba się takie rozwiązanie i nawet mam w planach ale dość dalekich gdyż obecnie skupiam się na sprawach mechanicznych, potem poprawki blacharsko lakiernicze.

Plus bo dużo funkcji i nie trzeba kombinować z dokładaniem dvd konwertera rgb łatwo podłączymy kamerkę cofania itd. itp.
Minus to brak informacji na temat rzeczy o których komunikuje ICS (a co dokładnie to opisane jest w instrukcji) i czasem możemy nie wiedzieć dlaczego świeci się CHECK ;)

_________________
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 15:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Posty: 53
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok
Wiecie może czy sterowanie z kierownicy Lybrze jest analogowe?? czy jakieś tam inne??

To radio vordon ma możliwość podłączenia fabrycznego sterowania z kierownicy analogowego. Podłącze seryjne od Lybry??


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 20:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1297
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Skoro poszczególne mikrostyki dołączane są poprzez kolejne rezystory to raczej analogowe.

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 12:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Posty: 53
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok
Powiedzcie w której wtyczce szukać kabli od tego sterowania (mam radio z navi)??


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 15:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 cze 2016, 7:59
Posty: 237
Lokalizacja: Wypełnij to pole
sciagnij DTE bez tego nie ogarniesz sterowania


Na górę
PostDodany: 23 lis 2016, 0:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Posty: 53
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok
Znalazłby sie Ktoś chetny do pomocy w ogarnieciu tego sterowania?


Na górę
PostDodany: 23 lis 2016, 7:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 10 cze 2016, 7:59
Posty: 237
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Spokojnie to można ogarnąć ale załatw mi 2 dni czasu.....
Ściągnij DTE zobacz schemat , poradzisz sobie a ty postaramy się ciebie poprowadzić a jak nie to dawaj na PW
na pewno będzie szybciej


Na górę
PostDodany: 23 lis 2016, 13:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Posty: 53
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok
Rozmawiałem z serwisantem radia VORDON. Do tego radia można podłączyć fabryczne przyciski sterowania z kierownicy sterowane analogowo czyli 1 przycisk = 1 kabel. Programuje się tak 1 kabel np czerwony odpowiada za "vol +", zielony kabel odpowiada za "vol -".


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl