Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 lis 2018, 23:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 03 sty 2011, 19:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1547
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
andrzej50 pisze:
Moja Lybra jest z navi i gsm antenę mam tylko na dachu i wszystko działa bez za rzutu:radio,telefon,SMS
a adaptator do karty posiadasz.
Kolega napisał,że karta włożona dobrze i działa na 100%.Nie bardzo rozumiem co i jak nie działa.Za mało opisu.

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 03 sty 2011, 19:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 29 wrz 2010, 20:38
Posty: 167
Imię: jacek
Lokalizacja: poznan
witam z racji tego ze montuję anteny rtvsat kilka lat temu spotkałem się w hurtowni ze zwrotnicą , którą wpinało się do inst. samochodowej można korzystać z anteny radiowej i do radia i gsm,kupiłem taką zwrotnicę gdzieś chyba ją jeszcze mam jakby ktoś potrzebował to spróbuję ją znaleść kosztowała kilka złotych,a jak działała to niewiem nigdy tego nie montowałem.


Na górę
PostDodany: 03 sty 2011, 20:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 27 lis 2010, 19:22
Posty: 25
Lokalizacja: Chełm
No na przykład chce zadzwonić , wybieram numer i zamiast mnie połączyć jest wyświetlany komunikat : CALL NOT POSSIBLE , kasa na koncie jest na pewno.


Na górę
PostDodany: 03 sty 2011, 20:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1547
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
jarek403 pisze:
No na przykład chce zadzwonić , wybieram numer i zamiast mnie połączyć jest wyświetlany komunikat : CALL NOT POSSIBLE , kasa na koncie jest na pewno.
,,Rozmowa jest nie możliwa'',ale dlaczego :?:
Może wsadź inną kartę :?:
Nie bardzo mogę Ci pomóc,u mnie tel.hula.Może ktoś inny :?:

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 03 sty 2011, 22:16 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 18 lip 2010, 21:08
Posty: 844
Lokalizacja: Slask / W-wa
Może lybra ma simlocka. Odbierać też się nie da?


Na górę
PostDodany: 04 sty 2011, 9:11 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 27 lis 2010, 19:22
Posty: 25
Lokalizacja: Chełm
no niestety odbierać też nie można :-?


Na górę
PostDodany: 09 sty 2011, 15:27 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 sty 2011, 21:01
Posty: 1
Lokalizacja: Wypełnij to pole
panowie jestem nowym użytkownikiem Lancii Lybry sw, mam pytanie dotyczące telefonu w który jest wyposażona (wersja z fonem i nawigacją) jak uruchomić telefon, jaką kartę sim włożyć?


Na górę
PostDodany: 09 sty 2011, 15:48 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1547
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
Czoglana79 pisze:
panowie jestem nowym użytkownikiem Lancii Lybry sw, mam pytanie dotyczące telefonu w który jest wyposażona (wersja z fonem i nawigacją) jak uruchomić telefon, jaką kartę sim włożyć?
Tak na szybko :link:

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 09 sty 2011, 15:58 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1547
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
markiz68 pisze:
Czoglana79 pisze:
panowie jestem nowym użytkownikiem Lancii Lybry sw, mam pytanie dotyczące telefonu w który jest wyposażona (wersja z fonem i nawigacją) jak uruchomić telefon, jaką kartę sim włożyć?
Tak na szybko :link:
Jeszcze to :link:

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 17 cze 2013, 14:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 18 kwie 2013, 21:34
Posty: 1
Lokalizacja: Wypełnij to pole
U mnie podobny problem z telefonem, tzn. nie wykrywa karty po jej włożeniu (oczywiście używając karty adaptującej do odpowiedniej wielkości). Natomiast połączenia alarmowe można wykonać. Może styki gdzieś zasniedziały?... Podobno zanim ją kupiłem moja Lybra stała min. 1,5 roku nieużywana.


Na górę
PostDodany: 17 cze 2013, 16:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 sie 2011, 15:49
Posty: 269
Przyczyną braku możliwości wykonywania połączeń może być brak styku wewnątrz radia pomiędzy kartą sim a czytnikem. U mnie problem występował po rozebraniu radia. Doraźnie pomagało poruszanie karty wewnątrz radia przy pomocy innej karty, np od bankomtu.Wsuniętą karte sim widać przez szczeline w którą się ją wsadza. Pomagało delikatne dotknięcie, zaraz na wyświetlaczu pojawiała się nazwa operatora gsm. Po ponownym złożeniu radia ( demontaż i montaż przedniego panelu) problem znikł. Najwyraźniej za pierwszym razem coś źle spasowałem.


Na górę
PostDodany: 29 lis 2013, 12:41 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 paź 2006, 0:00
Posty: 1340
Imię: Adam
Lokalizacja: Brzezna / Nowy Sącz
I mnie dopadło to samo :/
Jak kupiłem auto telefon działał (alarmowe bo radio zakodowane), później parę razy radio wyjmowałem, m.in. do rozkodowania i coś złego się stało bo teraz nie chce działać, nawet alarmowe. Karta sim włożona i np w mieście słaby zasięg łapie i jest wszystko ok.
Wydaję mi się, że u mnie winne będzie wejście anteny w radiu. Zauważyłem, że ma lekki luz wzdłużny. Dzisiaj podjadę do elektronika i zobaczymy co na to powie :roll:
-----------------
No i chyba mam problem :|
Najprawdopodobniej to nie wina radia, a przewodu antenowego przy samej wtyczce... tylko teraz ciekawe czy da się kupić taką końcówkę żeby pasowała do radia :hmmm:

_________________
Obrazek Oj... miejsca coraz mniej... ;)


Na górę
PostDodany: 29 lis 2013, 18:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Posty: 2536
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
u mnie duplikat karty (dual-sim) działa jak ta lala. domaga się co prawda PIN-u, a że nie chciałem jej wyłamywać i wykasowywać tego w telefonie, to zmieniłem go na 5555, bo po uruchomieniu tam właśnie jest kursor.
słowem wsiadam, karta domaga się PIN, wbijam go i po jakiś 30 sek. telefon w aucie działa, a komórka (z tym samym numerem) się dezaktywuje.
intryguje mnie tylko jedna sprawa - podczas rozmowy, rozmówcę słyszę tylko, jakby od strony pasażera. czy tak ma być (żeby zapobiec echu może) czy też coś mogę w tej kwestii ustawić???

_________________
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)


Na górę
PostDodany: 29 lis 2013, 18:56 
Online
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9735
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Tak raczej ma być, u mnie jest to samo.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 29 lis 2013, 19:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Posty: 2536
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
to samo sobie pomyślałem. pewnie chodzi o to żeby głos rozmówcy nie był zbierany przez mikrofon który jest przed kierowcą... mam nadzieję, że mamy rację... ;-)))

_________________
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl