Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 maja 2019, 15:04

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 14 maja 2019, 23:39 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 kwie 2009, 21:50
Posty: 537
Imię: Marcin
Lokalizacja: ŁÓDŹ
Mam Kappę ze spryskiwaczami reflektorów
Zdejmowaliśmy zderzak, była wymiana chłodnicy ... od tej pory nie działają spryskiwacze
Bezpieczniki sprawne
Przy diagnozowaniu problemu ruszałem przekaźnikiem od pompki (chyba reflektorów) i przez kilka dni działało mi spryskiwanie reflekotrów
Teraz wysiadło zupełnie
Podmiana przekaźnika na sprawny z drugiej Kappy nic nie zmienia
Kostki do pompek podłączone :)
Po włączeniu spryskiwaczy na pająku działają tylko wycieraczki, pompki milczą, brak prądu na kostkach

Jakieś pomysły ? :)

_________________
Marcin

Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "LKP2019".

e-mail : sklep@autosklep24.pl
tel : 792 465-368 , 42 688-01-49


Na górę
PostDodany: 14 maja 2019, 23:54 
Offline
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5199
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Działają raz na 5 czy 10 sprysków szyby ?

_________________
byłe: Delta II 1.6 16V Hpe,Kappa 2.0 20V "Litwin" ,Kappa 2.0 20V "Przemytnik",Delta II bi-colore 2.0 16V Vice miss Sypniewo,Ypsilon 1.3 JTD bi-colore Miss Topornia,Kappa 3.0 Coupe Aut 2vice Zwierzyń, Kappa 2.0 20 VT. Alfa 166 3.0 sportronic.
Obecne
Kappa 3.0 sportronic,Kappa 3.0 SW sportronic, Gamma 2.5 Aut.Tipo 1.4 T-jet SW.Ford expedition 5.4. Volt,126p.
Tak z grubsza ;)


Na górę
PostDodany: 15 maja 2019, 11:11 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 01 kwie 2009, 21:50
Posty: 537
Imię: Marcin
Lokalizacja: ŁÓDŹ
To tak,
Po tej wymianie chłodnicy nie działały w ogóle
Jak poruszałem przekaźnikiem to zaczęły działać spryskiwacze reflektorów
i wtedy rzeczywiście miałem wrażenie że działają raz na na kilka razy

Natomiast w tej chwili nie działają znowu, obie pompki milczą
Po pociągnięciu dźwigni uruchamiają sie tylko wycieraczki, czyli mogę przyjąć że sygnał z przełącznika zespolonego wychodzi , tylko ginie gdzieś po drodze ?

_________________
Marcin

Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "LKP2019".

e-mail : sklep@autosklep24.pl
tel : 792 465-368 , 42 688-01-49


Na górę
PostDodany: 15 maja 2019, 11:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 3071
Lokalizacja: powiat Bełchatów
To trzeba sprawdzić/pomierzyć czy przekaźnik jest wysterowany czy nie i wtedy szukać albo w jego sterowaniu albo w jego obwodzie prądowym.

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl