Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 wrz 2018, 23:12

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 cze 2007, 11:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 maja 2007, 0:00
Posty: 246
Imię: Kamil
Lokalizacja: Radom
Witam

trochę poczytałem na forum o domykaniu szyb w kappie i niestety nie znalazłem żadnych konkretów

w związku z moim pomysłem chciałem zapytać gdzie znajduje się fabryczna centralna sterująca centralnym zamkiem i czy sterowana jest ona + czy -

oraz gdzie znajdę przewody od szyb z przodu (na szczęście mam coupe) wiedz zaoszczędzi mi to dodatkowych kłopotów

mam jeszcze pomysł żeby do tego dołożyć składanie lusterek po włączeniu alarmu wydaje mi się ze nie będzie to duży problem ale muszę wiedzieć gdzie jest układ sterujący centralnym zamkiem :)

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 cze 2007, 13:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 sty 2005, 0:00
Posty: 85
Imię: Filip
Lokalizacja: Warszawa
przekaznik od centralnego zamka jest po stronie pasazera w nogach ( za klapka w tunelu srodkowym) . a przynajmnie tam było w kapie z 95r


Na górę
PostDodany: 28 cze 2007, 14:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2311
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
Kamil myśl, myśl - jak już dojdzies co ij ak to ja jestem następny do roboty.
Jakby co to mam instrukcje do Kappy, a i jeszcze mam manuala - tyle że po niemiecku.

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 28 cze 2007, 14:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 maja 2007, 0:00
Posty: 246
Imię: Kamil
Lokalizacja: Radom
no myśle nad tym intesywnie

moze ktoś wie jak sa silowniki centralnego sterowane czy jest to napiecie przemienne tzn raz + a raz - czy moze jakoś inaczej
bo wydaje mi sie ze z tymi kusterkami to nie bylby duzy problem

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 cze 2007, 14:56 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2311
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
Kamil - ktoś kiedyś pisał o tym na forum, nie wiem czy nie Prezesjm, trzeba poszukać, albo do Prezesa uderzyć na priv. Wie napewno

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 27 lip 2007, 21:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 kwie 2004, 0:00
Posty: 179
Lokalizacja: Złotoryja
"kamyk" pisze:
Witam

troche poczytalem na forum o domykaniu szyb w kappie i niestety nie znlazlem zadnych konkretów

w zwiazku z moim pomyslem chcialem zapytać gdzie znajduje sie fabryczna centralna strująca centralnym zamkiem i czy sterowana jest ona + czy -

oraz gdzie znajde przewody od szyb z przodu (naszczesie mam coupe) wiedz zoszczedzi mi to dodatkowych kłopotów

mam jeszcze pomysl zeby do tego dolozyc skladanie lusterek po wlaczeniu alarmu wydaje mi sie ze nie bedzie to duzy problem ale musze wiedziec gdzie jest układ sterujący centralnym zamkiem :)
Witaj kamyk,.zainteresowal mnie a jak sadze wielu takze innych posiadaczy kapp Twoj pomysl z podlaczeniem sterowania szyb i zamykanie lusterek .udalo sie to wykonac.jezeli tak to podrzuc pomysl.pozdrawiam romo

_________________
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)


Na górę
 Tytuł: Lusterka
PostDodany: 29 lip 2007, 13:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 cze 2007, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: Kraków
Witam.
Właśnie testuję sposób na składanie lusterek.
Wieczorem postaram się podać "przepis". Jeśli oczywiście sprawa jest nadal aktualna.


Na górę
 Tytuł: Lusterka
PostDodany: 29 lip 2007, 18:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 cze 2007, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: Kraków
Układ zamontowany i działa bez problemów.


Na górę
PostDodany: 30 lip 2007, 14:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2311
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie tel. 509728460
No ok to teraz podaj co i jak.

_________________
Lancia i jeszcze raz Lancia

Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power


Na górę
PostDodany: 30 lip 2007, 15:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 cze 2007, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: Kraków
Dajcie mi jeszcze trochę czasu, bo właśnie kończe domykanie szyb.


Na górę
PostDodany: 30 lip 2007, 20:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 cze 2007, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: Kraków
Gotowe.
Po zamknieciu auta (obojętne czy z pilota czy z zamka) lusterka się składają i zasówają się szyby.


Na górę
PostDodany: 30 lip 2007, 21:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2006, 0:00
Posty: 953
Lokalizacja: Wołów (Wrocław)
to wrzucaj opis - co i jak zrobić !!!! co potrzebne i jakie koszty

_________________
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek


Na górę
 Tytuł: opis
PostDodany: 30 lip 2007, 21:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 cze 2007, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: Kraków
koszty?
lusterka to jakieś - 6,70zł
szyby to będzie - 8,50zł razy 4
Opis będzie na stronie. Jak skończe podam link.


Na górę
PostDodany: 30 lip 2007, 21:21 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2006, 0:00
Posty: 953
Lokalizacja: Wołów (Wrocław)
a to spox !!!
a poziom trudności wykonania ??? czy jest to podłączane pod fabryczną instalację czy pod alarm ???
czy jako laik pod względem elektroniki poradzę sobie z podłączeniem ???
jakby co to w weekend biorę się za to :)

_________________
była KAPPA 3.0 V6 - jest AR 156 2.4 JTD
Obrazek ObrazekObrazek


Na górę
PostDodany: 31 lip 2007, 12:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 maja 2007, 0:00
Posty: 246
Imię: Kamil
Lokalizacja: Radom
o czekam i ja bo moje prace chwilowo utknely w miejscu

_________________
Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl